Oktay Mermer

Oktay Mermer

Kalplere ve Gönüllere İz Bırakanlar

Kalplere ve Gönüllere İz Bırakanlar

Binali Yıldırım başbakanlığındaki 65. hükümet onaya sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından ise 65. hükümetin yeni kabinesi Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklandı.

64. hükümette 20 aylık Başbakanlık görevini yapan hemşehrimiz Sayın Davutoğlu örnek bir davranış ile Sayın Binali’ye devretti. Bakıyorsunuz düne kadar eleştiren muhalefet bile Sayın Davutoğlu’nu sever oldu.

Gerçek şu ki Sayın Davutoğlu insanlığı, beyfendiliği, güler yüzü ve icraatları ile örnek bir başbakanlık görevi yaptı.

Tabiki görevi bırakmasına Konyalı ve Türk milleti çok üzüldü.

Şöyle de bir gerçek var ki bu görevler nöbet değişimidir. Baktığımızda Cumhuriyet tarihinden sonra 71 yıl önce çok partili döneme geçilmiş ve o dönemden bu yana 65 hükümet kurulmuş. 

AK Parti hükümeti 2002 yılında 58. hükümeti Abdullah Gül başbakanlığında kurmuş.

O döneme kadar 47 yıl içinde 57 hükümet kurulmuştur. Yani bakıldığında ortalama 10 ayda bir hükümet kurulmuş.

Buradan şunu demek istiyorum. Bu zaman zarfına kadar onlarca Başbakan görev değişiminde bulundu. Görev yapan Başbakanlardan akılda kalan ve gönüllere iz bırakan biri de Sayın Ahmet Davutoğlu olmuştur.

İz bırakmak dedik de Allah katında bile tövbe ile günahları affedileceğini kul hakkı ile gidilmemesini, kulun sevgisini,  kulun rızasını alınması çok önemli olduğunuzu biliyoruz yaaa… İşte Sayın Davutoğlu halkın rızasını, sevgisini almış bir başbakanlık yaptı ve akıllarda her zaman dürüstlüğü, akılcı tavırları, yaptığı hizmetler ile anıldı ve inşallah da anılmaya devam edecek.

Dedik ya bu bir nöbet değişimi şimdi bu vakitten sonra kendisine, fedakarlık gösteren ailesine teşekkür etmek ve Allah hepsinden razı olsun diyerek vatandaşlık minnet borcunu ödeyebiliriz.

Yerine gelen Sayın Binali Bey ve hükümeti de aynı başarılı hizmetleri yapacağından hiç kuşkumuz yok.

Sayın Binali Bey’in Ulaştırma Bakanlığında Türkiye’ye çağ atlatması gelecek hizmet başarısının bir göstergesi olduğunu biliyoruz.

Yine halkın içinde olan, esprileri ile muhalefeti de güldüren, başarılı bir Başbakanın her zaman vatandaş olarak yanındayız, hükümetimize ülkemizin geleceği başarısı için güveniyor ve desteklerimizi de her zaman vermeye de devam edeceğiz.

Birde, yeni bir anayasa hazırlığı var. Bunun için çok ciddi çalışmalar var. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan Bey sarayda ve dışarıda çok güçlü bir hukuk kadrosu ile çalışmalarına her ince nokta düşünülerek çalışıyor.

Şunu unutmamak lazım ki yapılan çalışmalar Türk Milleti için. Türk Milletinin daha refah daha güzel şartlarda yönetilmesi içindir.

Yine Konya milletvekilimiz, çok değerli Sayın Ahmet Sorgun Bey’in MKYK ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması bizleri ayrıca mutlu etti.

Sayın Sorgun daha önce Konya AK Parti İl Başkanlığı görevini yaparken Konya ilimizi çok iyi bilen, teşkilatları tanıyan, sorunları çözen, iyi niyetli, çalışkan ve adam gibi adam tabirini hak eden ağabeyimizin bu görevlere layık görülmesi biz Konyalıları çok sevindirdi. Konyalı olarak kendisine başarı dilerken, kendisinin yanında olduğunu göstermemiz gerektiğinin inancındayım…

Konyalılar olarak, Türk Milleti olarak bir birimize sahip çıkar bir yumak olursak, birlik beraberliğimizi ilerletirsek Türkiye daha büyük Türkiye olur ve gelecek nesillere daha güzel bir ortam emanet etmiş oluruz.

Kimseye kırılmadan, kimseye gücenmeden hatalar ve yanlışlar var ise birbirimize nezaket içinde tatlı dil ile uyararak çözersek inanın hem kendimiz hem de toplumumuz mutlu olur yaşadığımız süreçte yaşamdan daha fazla zevk alırız.

En başta tüm insanları sevelim. Tüm insanlara sevgi ile bakalım. Kimseye kin husumet beslemeyelim. Kimsenin hakkında kötü konuşmayalım. Eğer beğenmediğimiz ya da topluma zarar verici durumlar var ise güzelce tek olduğumuzda uyaralım. Çünkü dedikoduyu Allah da sevmez kulda kendisi için arkasından kötü konuşulmasını istemez.

“Ey iman edenler. Zandan kaçının zira zannın çoğu haramdır. Birbirlerinizin kusurlarını araştırmayınız. Birbirinizi başkasının arkasından çekiştirmeyin. Kim ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır.  Tiksindiniz öyle değil mi?..” 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR