Kamboçya'da Nesli Tükenmekte Olan Kuşa Ait Üreme Alanı Bulundu

Kamboçya'da Nesli Tükenmekte Olan Kuşa Ait Üreme Alanı Bulundu
Araştırmacılar, ülkede Asya yüzgeç ayaklı kuşuna ait tek üreme alanının türün neslinin korunması konusunda umutları yeşerttiğini düşünüyor

PHNOM PENH (AA) - Kamboçya'daki doğal yaşam araştırmacıları, nesli tükenmekte olan kuş türlerinden Asya yüzgeç ayaklı kuşuna ait bir üreme alanı bulduklarını duyurdu.

New York merkezli Doğal Hayatı Koruma Derneğinden (WCS) yapılan açıklamada, derneğe bağlı bilim insanlarıyla Kamboçya Çevre Bakanlığından araştırmacıların, Kamboçya'nın kuzeyinde Asya yüzgeç ayaklı kuşuna ait ülkedeki tek üreme alanını bulduğu bildirildi.

WCS açıklamada, bu bölgenin Kulen Promtep Mutlak Koruma Alanı'ndaki Memay Nehri civarında olduğunu ve keşifle söz konusu türün neslinin korunması konusunda umutların yeşerdiğini kaydetti.

Ayrıca Kulen Promtep Mutlak Koruma Alanı'nın, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan çok sayıda kuşa ev sahipliği yaptığı hatırlatılan açıklamada, "Bu bulgu, Kamboçya Kuzey Ovaları'nın, önemli bir biyoçeşitlilik merkezi ve nesli tehlike altındaki su kuşlarının üreme alanlarını koruyan kritik bir ortam olduğunu bir kere daha kanıtlamıştır." ifadesine yer verildi.

Asya yüzgeç ayaklı kuşu, tüm dünyada nüfusunun binin altına düşmesiyle yok olma tehlikesindeki türler listesine eklenmişti. Suda yaşayan bu kuş türü, sadece Bangladeş, Kamboçya, Hindistan, Laos, Malezya, Myanmar, Singapur, Tayland ve Vietnam'da bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.