Kamerun'a 5 Türk Öncülüğünde 60 Bin Tl'lik Yardım

Kamerun'a 5 Türk Öncülüğünde 60 Bin Tl'lik Yardım
THY çalışanı 5 gönüllü, kendi bütçeleri ile arkadaş çevresi ve sosyal medyayı kullanarak elde ettikleri toplamda 60 bin TL'lik yardımı Afrika ülkesi Kamerun'daki yetimlere ulaştırdı

YAUNDE (AA) - ALAATTİN DOĞRU/ERCAN CANBOLAT - Türk Hava Yolları (THY) çalışanı 5 gönüllü, kendi bütçelerinin yanı sıra arkadaşları ve sosyal medya vasıtasıyla elde ettikleri toplamda 60 bin TL ile ramazanda Kamerun'un başkenti Yaunde'deki yetimhanelerde bulunan çocukların gıda, sağlık, giyim ve eğitim gereksinimlerini karşıladı.

AA muhabirine açıklamada bulunan grup temsilcisi Fatih Tomruk, THY'nin bu yıl ramazan ayına özel "Widen your heart (Aç kalbini)" sloganı ile yola çıkarak 30 farklı ülkeyi kapsayacak şekilde çalışanlarına "iyilik elçisi" olarak gitme fırsatı verdiğini söyledi.

Tomruk, kendisi ile Zahit Samsa, Hakan Kurt, Didar Aydoğdu ve Elanur Erteki̇n'in de projeye katılanlar arasında bulunduğunu belirtti.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda THY Teknik A.Ş çalışanı olduklarını ifade eden Tomruk, "THY’nin bu proje kapsamında bize sunduğu imkanlarla kendi maaşlarımızdan ayırdığımız bütçenin yanında arkadaşlarımız ve sosyal medya vasıtasıyla topladığımız paralarla 60 bin TL miktarına tekabül eden bir yardımda bulunduk." dedi.

THY Kamerun Müdürü Orhan Doğan'ın kendilerine, Kamerun'daki yetimlerin yaşadıkları zorluklardan bahsetmesiyle bundan etkilendiklerini ve ülkeyi bu nedenle seçtiklerini kaydeden Tomruk, Afrika'ya yapılan yardımların öneminin altını çizdi.

- 500 yetime bayramlık

Kamerun'daki Türk sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla belirledikleri ihtiyaç sahiplerine toplamda 800 kumanya dağıttıklarına değinen Tomruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaunde Merkez Camisi bünyesindeki 185 yetime, Yaunde Yetimhanesi'nde 50 kişiye, Yaunde Kuran Okulu’ndaki 50 medrese talebesine, Yaunde-Adana Kardeşlik Okulu'ndaki 80 çocuğa, Marva Medine Okulu’ndaki 135 kişi olmak üzere toplam 500 yetim ve ihtiyaç sahibi kardeşimize bayramlık tişört, pantolon ve ayakkabı dağıtımını gerçekleştirdik."

Gıda ürünleri başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ve çocuklara THY baskılı tişörtler, basketbol ve futbol topları, balon, oyuncak ve Kur’an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Tomruk, bu yardımların yanı sıra THY gönüllüleri olarak ayrıca Yaunde-Adana Kardeşlik Okulu'na da 60 adet bilgisayar bağışlayarak bir bilgisayar sınıfı kurduklarını söyledi.

Tomruk ayrıca, "560 çift ayakkabının yanı sıra yine Yaunde-Adana Kardeşlik Okulu'ndaki öğrencilere tablet, Marva-Medine okuluna da iki projeksiyon cihazı ve iki renkli yazıcı hediye ettik." şeklinde konuştu.

Kamerun'da resmi evlilik oranı çok düşük olduğu için sahipsiz çok fazla çocuk bulunuyor.

THY, 2013'ten bu yana haftanın her günü Yaunde-İstanbul, haftada 5 gün de ticari başkent Duala-İstanbul arasında uçuş gerçekleştiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.