Kamerun'da Boko Haram saldırısı

Kamerun'da Boko Haram saldırısı
Ülkenin kuzeyinde Boko Haram saldırısında 13 sivil hayatını kaybetti

UÇ KUZEY (AA) - Kamerun'da Boko Haram örgütünün düzenlediği saldırıda 13 kişi öldü.

Askeri yetkililerden Yüzbaşı Abdulaye Kamsar, 100'e yakın Boko Haram militanın Logone Chari bölgesine bağlı Tumbum Kare kasabasına saldırısında 13 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yetkili, ölenler arasında Hrıstiyanların yanı sıra Müslümanların da olduğuna dikkati çekti.

Öte yandan yetkililer, dün Boko Haram'a karşı savaşan birliğe ait askeri bir aracın mayınlı saldırıya uğradığını, araçta bulunan Yarbay Beltus Kwene'nin de yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Örgüt, yıl başından bu yana sivillere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Daha önce güvenlik güçleriyle karşılıklı çatışmaya giren Boko Haram, son dönemde camileri, okulları ve kasabaları hedef alan saldırılar düzenliyor.

İletişim Bakanı ve hükümet Sözcüsü Issa Tchiroma Bakari, geçen ay yaptığı açıklamada, 2013 yılından bu yana Kamerun sınırlarını yaklaşık 300 kez ihlal eden ve 32 intihar saldırısı düzenleyen Boko Haram'ın, bine yakın sivil, 67 asker ve 3 polisi öldürdüğünü belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.