"Kamran İnce ve Arkadaşları" konseri

"Kamran İnce ve Arkadaşları" konseri
İSTANBUL (AA) - Besteleri dünyanın önemli senfoni orkestraları tarafından seslendirilen müzisyen Kamran İnce, orkestrasıyla İstanbullu müzikseverlerle...

İSTANBUL (AA) - Besteleri dünyanın önemli senfoni orkestraları tarafından seslendirilen müzisyen Kamran İnce, orkestrasıyla İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen "Kamran İnce ve Arkadaşları" adlı konserde, İnce'nin şefliğinde, kemençede Neva Özgen, çelloda Rahşan Apay ve Yelda Özgen Öztürk, klarnette Evrim Güvemli, flütte Başak Ersöz, kemanda, Ellen Jewett ve Rüstem Mustafa, viyolada Evrim Baştaş, kontrbasta İlker Cankaya ve piyanoda ise Jerfi Aji müzikseverlere, doğu ve batı tınılarını harmanlayan eserleri icra etti.

- Kamran İnce

Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen “Roma Ödülü”nün sahibi olan, tüm eserleri Naxos CD firması tarafından yayınlanan Kamran İnce, son olarak “American Academy of Arts and Letters” 2013 Müzik Ödülüne layık görüldü.

1960 yılında Türk ve Amerikalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Kamran İnce, Eastman School of Music Okulu’nu doktora derecesiyle tamamladı. İnce, halen beste profesörü olarak Memphis Üniversitesi’nde ve İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyor.

Kamran İnce’nin müziği Anadolu ve Balkanları Batı’ya bağlıyor. Türk ve Balkan halk müziklerinin çığlığı ve enerjisi, Bizans ve Osmanlı müziğinin ruhaniyeti, Avrupa sanat müziğinin geleneği ile Amerikan ruhunun dışa dönüklüğü ve popülerliğinin birleşimi, sanatçının müziğinin temellerini oluşturuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.