Kamu Alımlarında Sanayi İşbirliği Konferansı

Kamu Alımlarında Sanayi İşbirliği Konferansı
Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Öz:- "Yerli ürün desteğinde aksam uygulamasına 2014'te 15 santralle başladık, 2015'te 35, şu anda da bu rakam 64 santrale yükseldi"

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sebahattin Öz, enerjide sanayi ile işbirliği kapsamına girebilecek projeler bulunduğunu belirterek, "Yerli ürün desteğinde aksam uygulamasına 2014'te 15 santralle başladık, 2015'te 35, şu anda da bu rakam 64 santrale yükseldi." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, Ankara Ticaret Odası (ATO) ve OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İdaresinin işbirliğiyle düzenlenen "Kamu Alımlarında Sanayi İşbirliği Programı Konferansı" kapsamında, Sanayi İşbirliği Programı (SİP) uygulamalarında kamu ve özel sektör değerlendirmeleri oturumu yapıldı.

ATO Meclis Salonu'ndaki toplantıda, yenilebilir enerjideki gelişmeler konusunda bir sunum yapan Öz, bu alanda Türkiye'nin büyük potansiyeli bulunduğunu söyledi.

Öz, "2023 için konulan hedeflerimiz kapsamında, 20 bin megavat rüzgarda, 5 bin megavat güneşte, jeotermalde ve biyokütlede de biner megavat kapasiteye ulaşacağız. Hidroelektrikte ise bütün kapasitemizi kullanmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Halen toplam kurulu gücün yüzde 43'ünün yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştuğunu aktaran Öz, "Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması'yla (YEKDEM) 20 santralle 2011'de başlayan süreç, 2016'da 516 santrale çıktı. Yerli ürün desteğinde aksam uygulamasına 2014'te 15 santralle başladık, 2015'te 35, şu anda da bu rakam 64 santrale çıktı." diye konuştu.

OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenme Koordinatörü Pınar Yalman da Türkiye'nin kurulu gücünün 74 bin megavatı geçtiğini hatırlatarak, "Megavat başına milyon avrolardan bahsediyoruz ve burada yerli üretim yok denecek kadar az. Türkiye'de güneş panelleri üretiliyor ama bunları satamadıktan sonra yabancılarla rekabet etmek oldukça zor." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.