Kamu elektronik ödeme ve tahsilat düzenlemesinde değişiklik

Kamu elektronik ödeme ve tahsilat düzenlemesinde değişiklik
Maliye Bakanlığı, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi'nin, Gelir İdaresi Başkanlığı VEDOP’un çalışır durumda olmasını temin edecek, sistem ve veri güvenliğini sağlayacak

ANKARA (AA) - Maliye Bakanlığı, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi'nin, Gelir İdaresi Başkanlığı VEDOP’un, TCMB ise TCMB-KEÖS’ün çalışır durumda olmasını temin edecek, sistem ve veri güvenliğini sağlayacak.

Maliye Bakanlığının "Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdarelerinin Ödeme ve Tahsilat İşlemlerinin Elektronik Ortamda Gerçekleştirilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu değişiklikle, "kullanıcılar" tanımına "kurum sorumlusu yetkilisi" eklenirken, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)-KEÖS: Banka tarafından kamu ödemelerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi amacı ile kurulan ve işletilen sistem" olarak tanımlandı.

Kurum sorumlusu yetkilisi, kurum sorumlularını yetkilendirmekle görevli personel olarak Maliye Bakanlığınca belirlenecek ve TCMB'ye bildirilecek. Kurum sorumlusu yetkilisinde yapılacak değişiklikler Bakanlık tarafından TCMB'ye bildirilecek.

Muhabir banka şubesinin bulunmadığı yerlerdeki merkez dışı muhasebe birimlerinin kasa fazlalarıyla Bakanlıkça belirlenen muhasebe yetkilisi mutemetliklerinin nakit fazlaları yurt içinde yerleşik diğer bankalar veya PTT AŞ’de açtırılacak bir hesaba yatırılabilecek ve bu hesapta yer alan tutarlar ilgili banka veya PTT AŞ tarafından ilgili muhasebe biriminin tahsilat hesabına bir sonraki iş günü aktarılacak.

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, faaliyetleri kapsamında yaptıracakları tahsilat işlemlerinin banka kartı veya kredi kartıyla yapılabilmesi için yurt içinde yerleşik diğer bankaları kullanabilecek. Banka kartıyla yapılan tahsilatın azami 7, kredi kartlarıyla yapılan tahsilatın azami 20 gün içerisinde tahsilat hesabına aktarılması zorunlu olacak.

Maliye Bakanlığı Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sisteminin, Gelir İdaresi Başkanlığı VEDOP’un, TCMB ise TCMB-KEÖS’ün çalışır durumda olmasını temin edecek, sistem ve veri güvenliğini sağlayacak.

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinde görev yapan avukatlar tarafından takip edilen dava ve icra dosyalarına ilişkin olarak UYAP Bilişim Sistemi üzerinden dava ve icra masraflarının ön ödeme işlemlerini düzenleyen mevzuat çerçevesinde ödenebilmesi için UYAP Bilişim Sistemi altyapısının kurulu olduğu yurt içinde yerleşik bankalar nezdinde kredi hesabı açılabilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.