Kamu personeline "Bilişim suçlarının önlenmesi" eğitimi

Kamu personeline "Bilişim suçlarının önlenmesi" eğitimi
KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliği tarafından kamu personeline yönelik "Sosyal medya ve bilişim suçlarının önlenmesi" konulu eğitim semineri düzenlendi.Vali...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliği tarafından kamu personeline yönelik "Sosyal medya ve bilişim suçlarının önlenmesi" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Valilik Konferans Salonundaki seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Kayseri'de özellikle gençler tarafından sosyal medyanın etkin kullanılması ve gençlerin bu yönde doğru bilinçlendirilmesinin sağlanması amacıyla proje hazırladıklarını belirterek, verilecek eğitimlerde ilk olarak öğretmenlerin bilinçlenmesinin amaçlandığını ifade etti.

Konunun uzmanları tarafından verilecek eğitimlerin önemli olduğunu vurgulayan Azcan, öğretmenlerin bilinçlendirilmesinin ardından merkez ve ilçelerde eğitim gören öğrencilere de bu konuların anlatılacağını ve zaman içerisinde doğru sonuçlar alacaklarına inandığını kaydetti.

Üç gün sürecek eğitimin ilk gününde Yrd. Doç. Dr. Fatih Birtek "Sosyal Medyanın Cezai ve Hukuki Sorumlulukları", Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Bilici "İnternet ve Sosyal Medya Bağımlılığı ile Medya Okur Yazarlığı" konularında katılımcılara bilgi verdi.

Seminere, ilgili daire müdürleri, merkez ve ilçelerdeki okullarda görev yapan psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile bilişim öğretmenleri, müftülük ve belediyelerin ilgili personeli katılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.