"Kamuda İş Sağlığı ve Güvenliği" paneli

"Kamuda İş Sağlığı ve Güvenliği" paneli
KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü, "Kamuda İş Salığı ve Güvenliği" paneli düzenledi.ERÜ'den...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü, "Kamuda İş Salığı ve Güvenliği" paneli düzenledi.

ERÜ'den yapılan açıklamaya göre, İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şükrü Su ile kamu kurumlarının iş sağlığı ve güvenliği birimi yetkilileri katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Şükrü Su, panelin açılışında yaptığı konuşmada, iş kazalarının çözümü için eğitim temelli bir yasal düzenlemenin şart olduğunu söyledi.

Günümüzde teknolojinin sanayileşmeyi hızlandırdığını ve bununla birlikte oluşan katma değerin toplumların refah düzeyini yükselttiğini dile getiren Su, şöyle devam etti:

"Ancak bu değişmeyle teknoloji, çevre ile çalışanların sağlık ve güvenliğini tehdit etmektedir. Gelişmiş ülkeler yasal önlem, toplumsal eğitim ve bilinçlendirme ile sorunun çözümü için çaba sarf ederek yol almış bulunmaktadır. Ancak bizim gibi ülkeler yani sanayileşmesini henüz tamamlayamamış ülkeler, bir başka deyişle eğitim ve denetim sistemlerinin yeterli düzeyde olmadığı ülkelerde, gayretler istenilen düzeyde olmamakta ve ilerleme de yavaş olmaktadır. Tabii ki problemin çözümü için eğitim temelli bir yasal düzenleme şart. Çünkü bu konularda eksiklikler bir araya geldiğinde iş kazaları ve meslek hastalıkları gibi insan ve toplum yaşamını ilgilendiren ve tehdit eden birçok olumsuz sonuç ortaya çıkmakta."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak ise yeni medeniyetlere kapı açabilmek için öncelikle bireylerin sosyal güvenliğinin teminat altına alınması gerektiğini kaydetti.

Apalak, toplumun temel taşını bireylerin oluşturduğunu vurgulayarak, "Dolayısıyla bireylerin hem ruh hem de fizyolojik sağlıklarının korunması, sosyal güvenliklerinin ve iş güvenliklerinin sağlanması büyük bir zorunluluk olduğu gibi, teminat altına alınması da gereken bir konudur. Dolayısıyla devlet özellikle bireyin güvenliğini sağlamakla mükelleftir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.