'Kamuya 10 bin personel alınacak'

'Kamuya 10 bin personel alınacak'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, "Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, 137 kamu kurum ve kuruluşuna toplam 10 bin 144 kişi alınacak." dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, 137 kamu kurum ve kuruluşuna toplam 10 bin 144 kişi alınacak." dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından, Valiler Kararnamesi ile merkez valiliğine atanan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz onuruna bir restoranda iftar düzenlendi.

Soylu, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, devlet idaresindeki her makamın vatandaşın gözünde farklı bir anlama veya algıya sahip olduğunu belirterek "Vatandaşın cumhurbaşkanını, başbakanı, bakanı, milletvekilini, valiyi, belediye başkanını algılaması farklıdır. Her birini kendi adına farklı bir pozisyonda değerlendirir, her birinde kendisini farklı görür ve her biriyle ilişkisini de farklı kurar." dedi.

Soylu, makamların gelip geçici olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:

"Benden önce de bakan vardı, benden sonra da olacak. Daha önce de Trabzon'un valisi vardı, bundan sonra da olacak. Önemli olan hizmet ortaya koyabilmek, hoş bir seda bırakabilmektir. Sorulduğunda, bu şehrin insanlarının zihninde berrak, hizmete amade anlayışı her haliyle hissettirebilmektir. Bizim bin yıldır bu coğrafyada varlığımızın temel sebebi budur. Bayrağı elden ele verebilme anlayışının üstünlüğüdür, önemidir. Bin yıldır bu coğrafyada bir devletin ve bayrağın etrafındayız. Hepimizin anlayışı, gelecek nesillere en anlamlı şekilde aktarabilmektir."

KPSS'ye göre yerleştirme yapılacak kurumlar
Bakan Soylu, programın ardından bir gazetecinin, KPSS'nin yapıldığını hatırlatarak ve alımların ne zaman başlayacağını sorması üzerine, "KPSS sonuçlarına göre, 137 kamu kurum ve kuruluşuna toplam 10 bin 144 kişi alınacak. Ortaöğretim, lise ve üniversite düzeyinde yapılacak yerleştirmeler için tercihler, 22 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında internetten yapılacak." dedi.

Bakan Soylu, yerleştirme yapılacak kamu kurum ve kuruluşları ile personel sayılarına ilişkin şunları kaydetti:

"190 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname'ye tabi kurumlar (üniversiteler hariç), 7 bin 856 kişi alacak. Üniversiteler 725 kişi, mahalli idareler 348 kişi, kamu iktisadi teşebbüsler bin 208 kişi, diğerlerine de 7 kişi alınacak. Alınacak personelin hizmet sınıflarına dağılımı ise sağlık ve yardımcı sağlık hizmetlerine 6 bin 162, genel idare hizmetlerine bin 767, teknik hizmetlere 825, avukatlık hizmetlerine 150, yardımcı hizmetlere 32. KİT'lere yerleştirilecek bin 208 personelin 71'i ortaöğretim, 436'sı önlisans ve 701'i lisans mezunları arasından seçilecek. Tercihlerin sona erdiği 1 Temmuz tarihinden sonra birkaç gün içinde ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıklayacak. İlgili prosedürler tamamlandıktan, kuralar çekildikten sonra, daha doğrusu ÖSYM dağıtımı yaptıktan sonra, 10 bin 144 kişi kamuda yeni görevine başlamış olacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.