Kanada'da 'Teşekkürler Türkiye Festivali'

Kanada'da 'Teşekkürler Türkiye Festivali'
Kanada'da Arap aktivistler ve sivil toplum kuruluşlarınca "Teşekkürler Türkiye Festivali" düzenlendi.

MİSSİSSAUGA (AA) - Kanada'da Arap aktivistler ve sivil toplum kuruluşlarınca "Teşekkürler Türkiye Festivali" düzenlendi.

Mississauga kentindeki Celebration Square'da gerçekleştirilen festival, Kanada Suriyeliler Danışma Kurulu öncülüğündeki Arap sivil toplum kuruluşlarınca organize edildi. Yüzlerce kişinin ilgi gösterdiği festivale bölgede yaşayan Türkler ile Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen de katıldı.

Şen, açılışta yaptığı kısa konuşmada organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Trablousi: Türkiye halkına ve Türk Devleti'ne ne kadar teşekkür etsek de yaptıklarını karşılamaz
Festival Organizasyon Komitesi ve Kanada Suriyeliler Danışma Kurulu Başkanı Maher Trablousi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin herkesin kapılarını kapattığı zor günlerinde Suriye halkına kapılarını sonuna kadar açtığını söyledi.

Trablousi, "Türkiye halkına ve Türk Devleti'ne ne kadar teşekkür etsek de yaptıklarını karşılamaz. Türkiye, kendisine sığınan milyonlarca insana kapısını açmakla kalmadı, onlara barınma, yiyecek, sağlık, eğitim, ne lazımsa her şeyi verdi" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.