Kanadalı Kovboy 16 Bin Kilometre At Sürdü

Kanadalı Kovboy 16 Bin Kilometre At Sürdü
Calgary’den yola çıkan kovboy Filipe Masetti, 10 ülkeyi üç atıyla geçip 16 bin kilometre yol yaparak Kanada’ya döndü

CALGARY (AA) - Kanada’nın Calgary kentinde yaşayan kovboy Filipe Masetti, at sırtında 10 ülkeyi geçip, 16 bin kilometre yol yaparak tekrar Kanada'ya döndü.

Güney Amerika’dan çocuk yaşta ailesiyle birlikte göçmen olarak geldiği Kanada’da, gazetecilik eğitimi alan 27 yaşındaki Masetti, yaptığı açıklamada, Latin Amerika’daki uyuşturucu savaşına dikkati çekmek için böyle bir yolculuğa çıktığını söyledi. Temmuz 2012'de çıktığı yolculuğunda, Bruiser, Frenchie ve Dude isimli atlarıyla Kanada’dan Meksika’ya oradan da Brezilya’ya kadar 16 bin kilometre yol kateden Masetti, yaşadığı macerayı da bir belgesel haline getireceğini belirtti.

Yol boyunca birçok uyuşturucu baronunu tanıdığını, bazılarının kendisini misafir ettiğini ve birçok olaya şahit olduğunu anlatan Masetti, yolculuğunun sonunda 9 yıl önce Brezilya’ya geri dönen ailesiyle buluştuğunu anlattı. Masetti, yolculukla ilgili kitap ve belgeselin gelecek yıl yayımlanacağını açıkladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.