Kanser Haftası

Kanser Haftası
Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin:- "Toplum sağlığını korumak için satın aldığımız mobil kanser tarama cihazıyla son 10 ayda 125 kadına erken meme kanseri teşhisi konuldu"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, toplum sağlığını korumak için satın aldıkları mobil kanser tarama cihazıyla son 10 ayda 125 kadına erken meme kanseri teşhisi konulduğunu söyledi.

Şahin, Hasan Fattum Kafadar Aile Sağlığı Merkezini ziyaretinde, kanserin istenmeyen bir sonuç olduğunu ancak erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirtti.

Belediye olarak eğitim ve sağlık alanını çok önemsediklerini vurgulayan Şahin, "Meme kanseri rakamlarına baktığınız zaman toplumun en önemli sorunları arasında olduğunu görüyoruz. Her 8 kadından birinin meme kanseri olduğu bir ülkedeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak toplum sağlığını korumak için satın aldığımız mobil kanser tarama cihazıyla son 10 ayda 125 kadına erken meme kanseri teşhisi konuldu. Bunun sonucunda 125 kadın 10 dakikasını ayırdı ve kanser olduğu belirlendi, erken teşhisle de sağlığına kavuştu" diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi ise Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) son 10 ayda meme kanseri taraması için 5 bin 571 kişinin başvurduğunu söyledi.

KETEM ve mobil kanser tarama cihazıyla ücretsiz hizmet verdiklerini hatırlatan Tanrıverdi, "2016 yılı itibarıyla ayda ortalama 2 bin 800 tarama yaptık. Şu anda kanser taramasında 4'üncü sıradayız. Bunda da mobil aracı alan Büyükşehir Belediyesinin çok büyük emekleri var" dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.