Kanser taraması başarıları ödüllendirildi

Kanser taraması başarıları ödüllendirildi
Kayseri'nin rahim ağzı taramasında Türkiye 4’üncüsü, kolorektal kanser taramasında 5'inci olmasına katkı yapan personele başarı belgesi takdim edildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin, rahim ağzı taramasında Türkiye 4’üncüsü, kolorektal kanser taramasında 5'inci olmasını sağlayan sağlık ekiplerine başarı belgesi verildi.

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Orhan Düzgün, kentte yaptıkları kanser taramaları ile Kayseri’nin başarı elde etmesine katkı yapan Halk Sağlığı Müdürü ve doktorları ile sağlık çalışanlarını, kansere karşı oluşturdukları bilinç ve başarılarından dolayı ödüllendirdi.

Düzgün, Valilik Toplantı Salonu’ndaki törende yaptığı konuşmada, son dönemlerdeki beslenme alışkanlıkları ve yaşam koşulları ile bazı sıkıntılı hastalıkların ortaya çıktığını belirten Düzgün, bu olumsuzluklar sebebiyle özellikle bazı kanser türlerinde artışlar olduğunu kaydetti.

Düzgün, yanlış beslenme, fiziksel aktivite eksikliği, alkol, sigara gibi alışkanlıklardan kaynaklanan hastalıkların günümüzde yaygınlaştığını vurgulayarak, hem önleyici hem koruyucu sağlık hizmetleri çalışmaları ile vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda yaşamaları ve bilinçlenmeleri gerektiğini vurguladı.

Kansere en çok sebep olan alışkanlıkların başında sigara ve alkol geldiğini ifade eden Düzgün, şöyle devam etti:

"Kayseri'de 21 mobil ekiple sağlık personeli, emniyet görevlisi ve belediye zabıtasından oluşan ekiple 2015 yılında 45 bin 900 denetim yapıldı ve 20 işletmeye 478 bin lira para cezası kesildi. Amacımız sigara yasağına uymayan mekanların cezalandırılması değil, ama kurallara uygun hareket etmeyenlerle ilgili de cezalandırma yoluna mecburen başvuruyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan da sigara yasağına uyulmadığına ilişkin zaman zaman şikayet geliyor ve bunları da değerlendiriyoruz."

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 26 bin rahim ağzı taraması, 12 bin kolorektal kanser taraması ve 2 bin 534 meme kanseri taraması olmak üzere 40 bin 534 tarama yapıldığını anlatan Düzgün, bu taramalar sonucunda Halk Sağlığı Müdürlüğünün 81 il arasında rahim ağzı taramasında 4’üncü, kolorektal kanser taramasında ise 5. olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Düzgün, Halk Sağlığı Müdürlüğü personeline başarı belgelerini takdim etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.