Kanseri yendi 60 yaşında üniversiteyi bitirdi

Kanseri yendi 60 yaşında üniversiteyi bitirdi
Kansere karşı mücadelesini kazandıktan sonra yarım kalan üniversite öğrenimini 60 yaşında tamamlayan Mehmet Kılıç, mezuniyet heyecanı yaşıyor

İzmir'de kanserle verdiği mücadelesini kazandıktan sonra yarım kalan üniversite öğrenimini 60 yaşında tamamlayan Mehmet Kılıç, mezuniyet heyecanı yaşıyor.

Aydın'da 6 çocuklu ailenin 3'üncü çocuğu olarak dünyaya gelen Kılıç, ilkokul eğitiminin ardından Burdur İmam Hatip Lisesi'nde mezun olduktan sonra 1977'de İzmir Yüksek İslam Enstitüsü'nü kazandı.

Ailesinin okuyan tek çocuğu olan Kılıç'ın Yüksek İslam Enstitüsü'nde akademisyenlik hayalleri, 1980 darbesi ile yıkıldı. Kılıç'ın okulla ilişiği, darbeden sonra sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı gün yapılan bir sınava girmediği gerekçesiyle kesildi.

Okuldan ayrılmak zorunda kalınca Aydın'a dönen Kılıç, bu süre içinde evlendi, askere gitti ve çeşitli işlerden hayatını kazandı. İmam hatip lisesi mezunu olduğu için Aydın'ın Çine ilçesindeki bir camide imam olarak da görev yapan Kılıç, emekli olduktan sonra 2008'de cilt kanserine yakalandığını öğrendi.

Uzun süren tedavi sürecinde 6 kez ameliyat masasına yatan ve doktorların "3 ay ömür biçtiği" Kılıç, tedavisinin tamamlanması sonrası 2011'de çıkan afla Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne yeniden başladı.

"Arkadaşlarımdan ders aldım"
Mehmet Kılıç, AA muhabirine, üniversiteye dönüş yolunun açılmasıyla Aydın'daki evini satıp, yarım kalan eğitimini tamamlamak üzere İzmir'e yerleştiğini ve bu yıl mezun olduğunu söyledi.

Okuduğu dönemde akademisyen olmayı hayal ettiğini dile getiren Kılıç, şunları söyledi:

"Bugün okuldaki doçent ve profesör olan hocaların yaşındayım. O gün eğer o sınava yetişebilseydim, ben de bugün onların olduğu yerde olurdum. Fakat 55 yaşında tekrar üniversiteye döndüm ve 60 yaşında mezun oldum. O zamanlarda okuyup bugün profesör olmaktansa bugün üniversiteyi baştan okumaktan daha büyük haz aldığımı söyleyebilirim. Belki bugün profesör olsaydım o hazzı alamazdım."

"Diplomanın yarısı benim hakkım"
Mehmet Kılıç'ın eşi Gülay Kılıç da eşinin hastalığı döneminde çok zorlandığını, onu üzmemek için çok çabaladığını, okula giderken çocuğu gibi ilgilendiğini ifade etti.

Bazen eşiyle birlikte derslere de girdiğini belirten Gülay Kılıç, "Çok güzel bir 5 yıl geçirdik. Eşimle birlikte derslerde hocalardan çok şey öğrendim. Hocaları duyarsa duysun Mehmet beyin çok ödevini yaptım. O diplomanın yarısı benim hakkımdır." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.