Kapadokya genç fotoğrafçıları ağırlıyor

Kapadokya genç fotoğrafçıları ağırlıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Türkiye’nin farklı illerinden genç fotoğrafçıların katıldığı eğitimler Kapadokya’da gerçekleştiriliyor

NEVŞEHİR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürlüğü Bilim, Sanat ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanlığınca düzenlenen "Temel Fotoğrafçılık Eğitimi"nin ikincisi çeşitli illerden 80 genç fotoğrafçının katılımıyla Kapadokya'da gerçekleştiriliyor.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun profesyonel fotoğraf eğitmenleri tarafından verilen kurslarda yaşları 18 ile 29 arasında olan fotoğraf meraklıları, fotoğraf teknolojisi, ışık ve kompozisyon, çekim teknikleri ve fotoğrafta değişkenler gibi konularda uygulamalı eğitim alıyor.

Kursiyerler, turistik vadilerden Bağlıdere, Güvercinlik, Kızılçukur ve Dervent ile Uçhisar Kalesi, Ürgüp, Avanos, Kızılırmak, Çavuşin, Zelve, Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret ederek uygulamalı fotoğraf çekimleri yapıyor.

Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürlüğü Bilim, Sanat ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Feride Bitirim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının bu eğitimiyle gençlerin fotoğrafçılık konusunda tecrübe kazanmalarının hedeflendiğini söyledi.

Bitirim, etkinliğin gençlere fotoğrafçılık konusunda yeni bilgi ve deneyimler ışığında öz güven verdiğini dile getirerek, "Kişisel ve sosyal beceriler kazanarak gönüllülük faaliyetlerine katılıyorlar. Ayrıca bu etkinliklerde gençlerimizi ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak fotoğrafları çekecek seviyeye getirmeyi ve onları bu anlamda teşvik etmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

8 Nisan'a kadar sürecek etkinlik kapsamında Kapadokya’da çekilen fotoğraflar, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından albümleştirilerek, 15-21 Mayıs Gençlik Haftasında açılacak sergiyle Türkiye'nin tanıtıma katkı sağlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.