Kapadokya, Ukrayna'da tanıtıldı

Kapadokya, Ukrayna'da tanıtıldı
NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB), Kapadokya'yı tanıtmak amacıyla Ukrayna’nın Kiev kentinde bu yıl 22.’si düzenlenen...

NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB), Kapadokya'yı tanıtmak amacıyla Ukrayna’nın Kiev kentinde bu yıl 22.’si düzenlenen Ukrayna Seyahat ve Turizm Fuarı'na (UİTT 2016 ) katıldı.

KAPHİB Başkanı Levent Ak, gazetecilere yaptığı açıklamada, katıldıkları yurt dışı fuarları içinde en yoğun ilgiyi Ukrayna’da gördüklerini söyledi.

Fuarın bölge turizmine katkı sağlayacağına inandığını aktaran Ak, Kapadokya standını ziyaret edenlerin bölgenin alternatifsiz doğa yapısına hayran kaldıklarını gözlemlediklerini belirtti.

Ak, açıklamasına şöyle devam etti:

"Ayrıca bir diğer sevindirici olay ise standımızı ziyaret eden Ukraynalılardan hiç biri Türkiye’yi tercih ederlerken; terörle ilgili tereddütlerinin olmadığını, böyle bir korku ve endişeye kapılmadıklarını dile getirmeleriydi. Bu sebeple fuarda gerçekleştirilen Kapadokya tanıtımının, bölgemiz üzerinde olumlu dönüşlerin sağlanması adına çok önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum."

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın da Ukrayna temasları çerçevesinde fuarda Kapadokya standını ziyaret ettiğini belirten Ak, bakanlık tarafından düzenlenen, "Türkiye'de gülen Ukraynalılar" fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin, Ünal tarafından verildiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.