Kapadokya'yı 3 ayda 182 bin turist gezdi

Kapadokya'yı 3 ayda 182 bin turist gezdi
Kapadokya'nın tarihi ve turistik merkezlerini ocak, şubat ve mart aylarında 182 bin turist ziyaret etti- Nevşehir Valisi Ceylan: "Kapadokya bölgesi tarih, kültür ve doğal güzellikleriyle dünyada eşi ve alternatifi olmayan önemli bir merkez"

NEVŞEHİR (AA) - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini yılın ilk 3 ayında 182 bin 192 turist gezdi.

AA muhabirinin Nevşehir Valiliği verilerinden derlediği bilgiye göre, Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve yer altı kent yerleşimleriyle Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, ocak ayında 45 bin 960, şubatta 55 bin 840, martta ise 80 bin 392 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Yılın ilk 3 ayında 182 bin 192 turistin gezdiği Kapadokya bölgesinde en çok ziyaret edilen mekan, 77 bin 497 kişi ile Göreme Açık Hava Müzesi oldu.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, yaptığı açıklamada, yurt dışı fuarlarında etkin şekilde tanıtım çalışmaları yürütüldüğünü söyledi.

Yılın ilk 3 aylık diliminde İspanya, İtalya, Hindistan ve Ukrayna'da düzenlenen turizm fuarlarında bölgenin tanıtımının etkin şekilde yapıldığını aktaran Ceylan, mayıs ayında Pekin, haziran ayında ise Seul'de tanıtım organizasyonlarının gerçekleştirileceğini kaydetti.

Vali Ceylan, "Kapadokya bölgesi tarih, kültür ve doğal güzellikleriyle dünyada eşi ve alternatifi olmayan önemli bir merkez. Böylesine önemli bir turizm alanını daha etkin şekilde tanıtabilmek amacıyla yurt dışında düzenlenen fuarlarda çalışmalar yürütülmeye devam edilecektir." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.