Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Kapak oldu

Kapak oldu

Geçtiğimiz hafta Mersin mağlubiyeti ile üzerinde baskı olmadan maça çıkan temsilcimiz Torku Konyaspor bir ilki gerçekleştirip Galatasaray deplasmanından galibiyetle dönmek amacıyla sahada ki yerini almıştı.

İlk devre Torku Konyaspor oyunu geride kabul edip, rakibin hatalarından faydalanıp oyunu kanatlara yayıp hızlı Kontraya çıkmayı hedefledi kısmen de başarılı oldu diyebiliriz. Üçüncü bölgede rakibi hataya zorladı. 22. Dakikada Kenan şık çalımına karşı son vuruşta saç baş yoldursa da  ilk yarı girdiği pozisyonlarla ve etkili oyunu ile Torku Konyaspor’a geldiğinden beri en etkili oyununu oynadığını söyleyebiliriz.  İlk yarı Hasan ve Kenan ile girilen pozisyonlarla soyunma odasına üç farklı galip girebilirlerdi.

İkinci yarıya Galatasaray hızlı başladı Torku Konyaspor kalesinde etkili akınlarda defans ve özellikle Kaya çok başarılıydı. Son bölüme kadar ekibimiz son derece kaliteli oyun ortaya koysa da hem deplasmanda oynamak hem de oyuncu kalitesiyle birlikte son bölümde baskı altında kaldı.

82.dakikada yaşanan ilginç pozisyonda hakem ofsayt bayrağını görmeden Selim’i atması, sonradan kartı geri alması oyuncuların pozitif konsantrasyonunu negatif duruma getirdi. Pozisyondan 3 dakika sonra gelen Galatasaray’ın attığı golde yok artık denilecek bir yerden köşe atışı kullanması, hakemin buna tolerans göstermesi ise ilginç bir durum, tersi olsa kural hatasından maç tekrarına kadar gidebilirdi.

İlk devre Konya’da oynanan maça baktığımızda mücadele etmedikleri için çok eleştiri alan ekibimiz ligin sonunun gelmesine karşı Avrupa standartlarında koşu mesafesi ve mücadeleyle ilgili özellikle konum itibariyle bunu gerçekleştirdikleri için tebrik etmek gerekir. Aykut hocayı  eleştireceğimiz kısım ise Son haftalarda yükselen performansına ve attığı gollere karşı Rangelov’u yedek bırakması, Torje’i sahaya sürmemesi  diyebilirim.

Sonuç olarak Galatasaray’ın ekibimizi yenmesi doğal bir durum olsa da bu karşılaşmanın en  kötü berabere bitmesi gerekirdi ama olmadı. Özellikle lig sonu olması nedeniyle düşme, Avrupa yada Şampiyonluk hedefi bulunmayan tüm takımlara örnek bir oyun ve  mücadele gerçekleştirdiler. Koşu mesafelerinde Kaya dışında neredeyse tüm takım 10 bin metre üzerinde koşması ve bu koşuların gerekli koşu olması bunun en büyük göstergesi. Deplasmanda Galatasaray’dan fazla pozisyona girmek ve bunu değerlendirememek ise işin üzücü tarafı.  Ligde hedefi yok Galatasaray fark atar diyen İstanbul medyasına  sanırım bu mücadele kapak olmuştur.

Maçın Sözü, Hasan Kabze gol kaçırdığında hakaret edenler gol attığında sevinmesinler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR