Kapatılan Üniversitelerin Öğrencileri İçin Tercih İşlemi Başladı

Kapatılan Üniversitelerin Öğrencileri İçin Tercih İşlemi Başladı
KHK ile kapatılan yükseköğretim kurumlarının öğrencileri Türkiye’deki diğer yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek için 26 Ağustos'a kadar tercih yapabilecek

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan yükseköğretim kurumlarının öğrencileri, Türkiye’deki diğer yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek için bugünden itibaren 26 Ağustos'a kadar tercihte bulunabilecek.

ÖSYM'nin internet sitesinden yaptığı duyuruya göre, 23 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 667 sayılı KHK ile kapatılan yükseköğretim kurumlarının öğrencileri, Türkiye’deki diğer yükseköğretim kurumlarına belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda yerleştirilecek.

Buna göre öğrenciler tercihlerini, 23-26 Ağustos tarihlerinde, ÖSYM’nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Tercih işlemi 26 Ağustos saat 23.59’da sona erecek
Öğrenciler, tercih işlemlerini ÖSYM’nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tamamlayacak.

En fazla 24 program tercih edilebilecek
Öğrenciler tercihlerini öğrenim görmekte oldukları program doğrultusunda ek tablolarda belirtilen lisans/ön lisans programlarından yapacak ve en fazla 24 program tercih edebilecek.

Öte yandan öğrenciler, yerleştirildiği programla veya yatay geçiş yaptığı programla aynı adı taşıyan programları (bazı programlarda eşdeğer programları) tercih edebilecek.

Öğrenciler, üniversite tercih işlemlerine ilişkin detaylı bilgiye, "www.osym.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.