Kar kapıda! Sıcaklık 10 derece düşecek

Kar kapıda! Sıcaklık 10 derece düşecek
Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de sıcaklığın 10 derece düşeceğini söyledi.

Kuraklık ile boğuşan Türkiye'de Kasım ayında yağışlar yüzümüzü güldürürken, Aralık ayı da yağışlarla bereketi toprakla buluşturacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre aralık ayı da yeni haftaya yağmurla devam edecek.

Yağışların Trakya ve Çanakkale çevreleri ile Edremit Körfezi'nde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL BUZ KESECEK

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de Milliyet’ten Eren Koca'ya yaptığı açıklamada “İstanbul’da bugünden itibaren hava 10 derece soğuyacak ama ocak ayından önce kar düşeceğini tahmin etmiyorum. Kar olması için beş derecenin altına inmesi gerekiyor” dedi.

ANADOLU'YA KAR GELİYOR

Trakya’da yüksek kesimlerde kar yağışı görülebileceğini belirten Şen, “Anadolu’ya ise çarşamba günü kar geliyor, özellikle Doğu Anadolu’da etkili olacak” diye konuştu.

Son 15 günde İstanbul’da yağışların etkili olduğunu vurgulayan Şen, “Anadolu ise çok yağış almadı, kar da çok etkili olmadı. Kar yağmazsa tarım göletleri için sıkıntı olur” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.