Murat Güzel

Murat Güzel

Karabulut, Babaoğlu, Akış

Karabulut, Babaoğlu, Akış

Son derece yoğun bir hafta sonu geçirdik.

AK Parti’den milletvekili adayı adayı olan Mustafa Arıcı, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Ömer Lütfi Ersöz beylerle ziyaretlerinde Konya ve ülke sorunlarını konuşma fırsatımız oldu. Bu sohbetlerimizden aldığımız notları bu hafta içinde daha detaylı yazacağız. Ayrıca Cumartesi sabahı Beğen İnşaat’ın düzenlediği programla başlayıp AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Mustafa Akış’la bir grup gazeteciyle birlikte yaptığımız sohbete kadar uzanan yoğun bir maraton yaşadık. Bu maratondan da edindiğimiz birçok ilginç izlenimimiz oldu. Onları da hafta içinde yazmaya gayret edeceğiz.

İKİ AKADEMİSYEN

İngiltere’de doktoralarını yaparken aynı evi paylaşan üç önemli akademisyen: Prof. Dr. Şaban H. Çalış, Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ve Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut.

Kulisler Şaban hocayı YÖK Başkan vekilliği sonrası yeni bir görev üstlenmeye teşvik ederken y da tam yerinde bir deyimle bu yönde “gaz verirken”, diğer iki ev arkadaşı, yani Karabulut ve Babaoğlu aday adaylığında birbirlerine rakip oldular.

Ahmet hocayı Selçuk Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğu dönemde daha yakından tanıma fırsatı buldum. Deyim yerindeyse kendisi bana “kitabın ortasından konuşan adam” olarak göründü. Sivaslı olan Ahmet hoca, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin hizmete girmesinde verdiği olağanüstü çabayla göz doldurmuştu. Doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen, yanlışa müsamaha göstermeyen, dürüst ve onurlu bir duruşu var hocanın. Allah muvaffak etsin.

Babaoğlu da özellikle KOP Bölge İdaresi Başkanlığı’nda birçok başarılı projeye imza attı. UNİKOP’un kurulması ve desteklenmesinde, bölge illeriyle koordinasyonun sağlanmasında, Konya Ovası projelerine gerekli kaynakların aktarımı hususunda önemli çalışmalarda mutlaka imzası var hocanın. Babaoğlu’nun da aday adaylığı bizim için sürpriz olmadı, hayırlı olsun temennisinde bulunuyoruz.

Üniversite çevrelerinden elbette başka aday adayları da var. Ama bizim adaylıklarını önemsediğimiz isimler Babaoğlu ve Karabulut. Bu iki ismin adaylığının Konya yerel siyasetine katkıda bulunacağını düşünüyoruz.

BEĞEN İNŞAAT DİKKAT ÇEKİYOR

1970’lerin sonu ve 1980’lerin başında Karaman yolu Ayna civarında emlakçılıkla başlayan bir başarı hikayesi Beğen İnşaat’ın hikayesi. Şu anda Konya’nın en önemli inşaat firmalarından Beğen İnşaat.

Şu anda Meram, Selçuklu ve Karatay’da süren bin konutluk devasa projeler onların eseri.

Babadan oğula devrolan, üçüncü kuşakta ise mimar ve mühendislerin yetişmesinin beklendiği bu başarı öyküsünü şirketin yönetim kurulu başkanı Vehbi Demirci beyden dinledik.

İnşaat sektörünün Konya’da yaşadığı girdi sıkıntılarından bürokratik sıkıntılara birçok önemli konuda Vehbi Bey son derece açık sözlü ve bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamaların kamuoyunu da yakından ilgilendiren boyutlarını önümüzdeki günlerde tekrar ele alacağız.

MUSTAFA AKIŞ TÜRKİYE MİLLETVEKİLİ

Ve Cumartesi saat 3’te, gazeteci dostlarla birlikte AK Parti’nin son dönemlerde yetiştirdiği Konya ve Türkiye’de yıldız giderek parlayan önemli siyasetçisi Mustafa Akış’la birlikteydik. Mustafa beyle Türkiye ve Konya gündeminin önemli başlıklarını sohbet esnasında müzakere ettik. Verimli bir sohbet oldu. Ve o sohbet sonunda bende kalan izlenim artık Akış’ın sadece Konya’da değil, bütün Türkiye çapında tanınan bir siyasetçi olması gerektiğiydi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR