Karaca yavrusunu evlerinde bebek gibi besliyorlar

Karaca yavrusunu evlerinde bebek gibi besliyorlar
Samsun'da ormanlık alanda ayağı kırık halde bulunan ve ameliyat edilen karaca yavrusuna gündüzleri OMÜ Veteriner Fakültesinde bakılırken, geceleri ve hafta sonları öğrenciler evlerine götürüyor

Samsun'un Bafra ilçesinde ormanlık alanda 3 haftalıkken sol arka ayağı kırık halde bulunan ve hayvan hastanesinde ameliyat edilen karaca yavrusuna, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi öğrencileri evlerinde bakıyor.

Köylüler tarafından bulunan karaca yavrusu, ameliyatının yapılması ve rehabilitasyonunun sağlanması için OMÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Yardımcı'ya teslim edildi.

Fakültedeki hayvan hastanesinde ameliyata alınan karacanın bacağına iskele sistemi monte edildi. Bakımı gündüzleri fakülte bünyesindeki hayvan hastanesinde yapılan karaca, her 3 saatte bir beslenmesi gerektiği için geceleri ve hafta sonları gönüllü öğrenciler tarafından evlerine götürülüyor.

Doç. Dr. Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karacanın tedavisinin devam ettiğini söyledi.

-"Bir bebeğe gösterilen özenin ona da gösterilmesi gerekiyor''


Yaban hayvanlarının bakımının çok zor olduğunu, insanlara alışmaması gerektiğini ancak mecburiyetten akşamları öğrencilerin evinde bakıldığını ifade eden Yardımcı, şöyle konuştu:

''Yavru karaca bize geldiğinde bacağı kırıktı ve çok bitkindi. Ameliyatla kırık bacağını onardık. Ayağına iskele sistemi taktık. Tamamen iyileşene kadar sistem ayağında kalacak. Küçük olduğu için biberonla besliyoruz. Gündüzleri fakültede bakım ve rehabilitasyonunu sağlıyoruz ancak akşamları her 3 saatte bir beslenmesi gerekiyor. Bunu nedenle gönüllü öğrencilerimiz evlerine götürüp gece evlerinde bakıyor. Her 3 saatte bir beslenmesini sağlıyor. Çok küçük olduğu için sürekli bakıma ihtiyacı var. Anne sütünden kesilinceye kadar, yani 4 aylık olana kadar bakımının yapılması önemli. Bir bebeğe gösterilen özenin ona da gösterilmesi gerekiyor.''

-"Geceleri televizyon izliyor, benimle yatıyor"


Karacayı mukavva bir kutunun içine koyarak dolmuşla getirip götürdüğünü anlatan Bostancıoğlu, ''Dolmuşçular almaz diye çok endişeleniyordum. Onlar da alıştılar hatta dolmuşa binen yolcular bile seviyor. Yavru karacanın gece de bakıma ve beslenmeye ihtiyacı olduğu için mecburen eve götürüyoruz. Geceleri televizyon izliyor, benimle yatıyor. Her 3 saatte bir kalkıp biberonla süt içiriyorum. Her hafta başka bir arkadaşımız alıyor ve gönüllü olarak bakıyoruz.'' dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.