Karadağ'da kabine revizyonu ertelendi

Karadağ'da kabine revizyonu ertelendi
PODGORICA (AA) - Karadağ Meclisinde, Meclis Başkanı Ranko Krivokapic'in görevden alınması ile kabine revizyonunun görüşüleceği oturum, muhalefet partilerinin...

PODGORICA (AA) - Karadağ Meclisinde, Meclis Başkanı Ranko Krivokapic'in görevden alınması ile kabine revizyonunun görüşüleceği oturum, muhalefet partilerinin Başbakan Milo Djukanovic'e iki farklı liste sunması üzerine ertelendi.

Karadağ Meclisinden yapılan yazılı açıklamada, bugün yapılması planlanan meclis oturumunun ertelendiği ifade edilerek, "Muhalefet partileri kabine revizyonuna yönelik iki ayrı liste sundu. Bu nedenle, Başbakan Djukanovic revizyona yönelik bakan isimlerinin yer alacağı listenin son hali için meclisi önümüzdeki dönemde yeniden toplayacak." ifadeleri yer aldı.

Muhalefetteki Demokratik Cephe (DF) Başkanı Andrija Mandic ise düzenlediği basın toplantısında, tüm muhalefet partilerine "birlik" çağrısında bulunarak, "Gelin hep birlikte Karadağ'da geçici hükümeti biz kuralım." dedi.

Öte yandan, oturum öncesinde DF milletvekilleri ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Yaklaşık 9 aydır hükümeti protesto eden DF, ülkede adil seçimlerin yapılması için mevcut hükümetin istifasını ve geçici hükümetin kurulmasını talep ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.