Karadağ'da Tezhip Kursuna Yoğun İlgi

Karadağ'da Tezhip Kursuna Yoğun İlgi
PODGORİCA (AA) - Karadağ'ın başkenti Podgorica'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü'nde açılan tezhip kursu, Karadağlıların yoğun ilgisiyle karşılandı....

PODGORİCA (AA) - Karadağ'ın başkenti Podgorica'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü'nde açılan tezhip kursu, Karadağlıların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Pogorica Yunus Emre Enstitüsü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) iş birliğiyle düzenlenen kurslara katılanlar, süsleme sanatının inceliklerini öğrenme fırsatı buldu.

Özel boyalar kullanılarak yapılan, uzun ve köklü geçmişe sahip tezhip sanatına Karadağlılar yoğun ilgi gösterdi.

Karadağlı kursiyerlere tezhip sanatının inceliklerini anlatan müzehhibe Yasemin Aktaş, enstitüde düzenlenen kursa katılanların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aktaş, 8 Ekim'de başlayan kursun 23 Aralık'a kadar devam edeceğini, öğrencilerin düzenli olarak derslere katıldığını söyledi.

Tezhip sanatı için yetenekten ziyade çalışma ve isteğin gerekli olduğunu belirten Aktaş, yetenekli kursiyerlerin sayısının da fazla olduğuna dikkati çekti.

Kursiyerlerden Tatjana Osmanagic tezhip sanatıyla Karadağ'da ilk kez karşılaştığını belirterek "Sanata meraklıyım. Daha önce ebru kurslarına da katıldım. Su ve renklerle oynadığımız ebru sanatından farklı olarak tezhip sanatında belli motifler kullanıyoruz." dedi.

Kurstan büyük zevk aldığını dile getiren Osmanagic, "Zamanımı ve yeteneğimi yeni keşfettiğim bir tekniğin inceliklerini öğrenmeye adıyorum. Tezhip son derece güzel ve derin bir sanat, İslam'ın her asrında yer alan bir sanat." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.