Karadağlı seyyah 20 yılda 80 ülke gezdi

Karadağlı seyyah 20 yılda 80 ülke gezdi
"Balkanlar'ın Evliya Çelebisi" olarak adlandırılan Karadağlı Edin Krnic, son 20 yılda 80 ülkeye gitti- Krnic: - "İstediğin bir şeyi zamanında gerçekleştiremezsen, o zaman bir daha geri gelmiyor"- "Küba'da kaplumbağa, Kamboçya'da örümcek yedim"

PODGORİCA (AA) - ADEL OMERAGİC - "Balkanlar'ın Evliya Çelebisi" olarak nitelendirilen Karadağlı Edin Krnic, son 20 yılda 80 ülke gezdi.

Başkent Podgorica'da araç kiralama işiyle uğraşan 48 yaşındaki Krnic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gezgin olmaya nasıl karar verdiğini ve bu süreçteki ilginç anılarını anlattı.

Hayatının, 18 yıl önce eşini kaybetmesiyle değiştiğini söyleyen Krnic, "İnsan en çok sevdiklerini kaybettiğinde hayatın aslında ne kadar kısa olduğunu ve bazı şeylerin geri getirilemeyeceğini anlıyor. İstediğin bir şeyi zamanında gerçekleştiremezsen, o zaman bir daha geri gelmiyor." dedi.

Yaklaşık 20 yıl önce başladığı seyahatlerinde birçok ülke ve kültürü tanıma imkanı bulduğunu söyleyen Krnic, gittiği her ülkeden değişik tecrübelerle döndüğünü ifade etti.

Krnic, kimi zaman 5 ay boyunca Karadağ'dan uzak kaldığını, seyahatlerini büyük bir heyecan içinde yaptığını ve bu seyahatler boyunca hiçbir zaman hastalanmadığını kaydetti.

- "Japon olmak isterdim"

Krnic, yaklaşık 20 yıllık süre zarfında ziyaret ettiği 80. ülkenin Fas olduğuna işaret ederek bu sürede bazı ülkelere birçok kez gittiğini anlattı.

ABD'ye 17 ve Tayland'a 9 kez gittiğini söyleyen Krnic, "Ayrıca Kolombiya, Meksika ve Endonezya'ya üçer kez, Arjantin, Brezilya ve Küba'ya da ikişer kez gittim." diye konuştu.

Krnic, Japonya ve Tanzanya'dan çok etkilendiğini belirterek "Yeniden hayata gelme şansım olsa, Japon olmak isterdim." ifadesini kullandı.

Japonya'dan sonra kendisini en çok etkileyen ülkenin Tanzanya olduğunu anlatan Krnic, "Sanırım Karadağ'a benzediği için orayı çok sevdim. Karadağ'da bir söz vardır: Karadağ'dan başka hiçbir yerde masmavi bir gökyüzü yoktur. Ancak Tanzanya'daki gökyüzünün dünyada benzeri yok." dedi.

- "Kaplumbağa ve örümcek yedim"

Seyahatleri sırasında her şeyin, deyim yerindeyse "günlük güneşlik olmadığını" ifade eden Krnic, Kolombiya'da bıçaklı saldırıya, Tayland'da ise kaplan saldırısına uğradığını söyledi. Krnic, Kolombiya'da maruz kaldığı bıçaklı saldırıdan yara almadan kurtulduğunu, Tayland'daki kaplan saldırısından kalma diş izlerinin ise hala sırtında görülebildiğini kaydetti.

Seyahatlerindeki en güzel deneyimleri Kenya, Uganda, Zanzibar ve Tanzanya'da yaşadığını anlatan Krnic, "Yaklaşık iki ay yerli kabilelerle yaşadım. Onlarla çadırlarda kaldım. İnanılmaz bir his. Kabile halkıyla tanışma imkanım oldu." diye konuştu.

Krnic, seyahatleri sırasında birçok farklı hayvanın "tadına bakma" imkanı bulduğunu belirterek Küba'da kaplumbağa, Kamboçya'da örümcek yediğini söyledi.

- 3 sergi açtı

Asya ülkelerinde yaşayan insanların son derece huzurlu olduğunu gözlemlediğini aktaran Krnic, "Bu nedenle Asya kıtasını ve kültürünü çok sevdim. Dinleri ne olursa olsun birbirlerine sinirlenmeyen bir toplum var." dedi.

Krnic, birçok Avrupa ülkesini de ziyaret ettiğini, binalar yerine insanların ve yüzlerdeki gülümsemenin kendisini daha çok çektiğini kaydetti.

"En çok ülke gezen insan" olmak için ayrı bir çaba sarf etmediğini söyleyen Krnic, gelecek 20 yılda daha fazla ülke ziyaret etmek istediğini sözlerine ekledi.

Yaptığı tüm seyahatlerin notlarını tutan ve fotoğraflarını çeken Krnic, ülkesi Karadağ'da bugüne kadar üç sergi açtı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.