Karadavi: “İslam’da birliği Türkiye sağladı”

Karadavi: “İslam’da birliği Türkiye sağladı”
Karadavi: “İslam’da birliği Türkiye sağladı”

 Konya’da tutulan milli irade nöbetinin 19. gününde konuşan dünyaca ünlü İslam alimi Prof. Yusuf el-Karadavi, Türkiye’ye darbe girişimi yapmaya çalışanların yaptıkları hainliği akılların almadığını, Türkiye’nin tarihi boyunca birlik fikrini yıkmaya çalışanların karşısında durduğunu söyledi. 
Konya, milli irade nöbetinin 19. gününde de Mevlana Meydanı’nı coşkuyla doldurdu. Özel Gençler Mehter Takımı’nın gösterisi, Abdurrahman Büyükkörükçü’nün sohbeti ve İsmail Coşar’ın şehitler için okuduğu mevlit ile başlayan programda dünyaca ünlü İslam Alimi Prof. Yusuf el-Karadavi, tarih boyunca mazlumların yanında olan Türkiye’nin İslam’da birliği de sağladığını söyledi. Karadavi, Türkiye’nin, başına örülmek istenen komplolara tek parça olarak karşı durduğunu, İslam alemi için de tehlikeli komplolara karşı güçlü bir liderlikle durduğunu kaydetti. Türkiye’nin İslam’a, Allah’a, ümmet bilincine inanan bir ülke olduğuna işaret eden Karadavi, “Türkiye tarihi boyunca bu birlik fikrini yıkmaya çalışanların hep karşısında durmuştur. O birlik fikri ki, İslam kelimesinin, İslam’ın adının yüceltilmesi anlamına geliyordu. Bu konuda yapılan komplolara Türkiye direndi. Bahsettiğim İslam kardeşliğine, sevgili dostum, kardeşimiz Recep Tayyip Erdoğan davet etmişti. O, insanların kardeş olduğunu, hiç kimsenin kimseden üstün olmadığını, kimsenin kimsenin efendisi olmadığını, herkesin birbirine yardım etmesi gerektiğini söyledi ki bunlar İslam’ın temel esasları idi. Erdoğan’ın insanları davet ettiği esaslar da bundan başka bir şey değildi. Eğer biz bunu sağlayabilir, başarabilirsek, barış dini olan İslam’ı bütün bir aleme de yayabiliriz. Yüce Allah bu büyük ülkeyi korusun. Bu büyük ülke ki, asırlar boyunca İslam’a hizmet etti. İslam’a hizmetlerinden dolayıdır ki, o darbecileri sükut-u hayale uğrattı, emellerine ulaşamadılar. Nasıl böyle bir hainlik yapabilirler, nasıl haksız yere insanları öldürebilirler? Akıl almıyor. Bu büyük ülke büyük bir badire atlattı. Türk halkına, bu büyük şehrin insanlarına dua ediyorum” dedi.
Darbecilerin Türk milletini tanıyamadığını, milletin gücünü 15 Temmuz akşamı göstererek, bir volkan gibi patladığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Aziz milletimiz, dosta düşmana Türk milletinin kahramanlığını, milletimizin zor zamanda hangi destanları yazabildiğinin ispatını 81 vilayette gösterdi. Konyalılarla birlikte milletimizin tüm fertlerini tebrik ve teşekkür ediyoruz. Sadece ihaneti durdurmakla kalmadı, İslam dünyasının da yüreğine su serpti. Milletimiz ihanet şebekelerine, FETÖ çetelerine dur diyerek yeni bir kahramanlık destanı daha yazdı. Atalarımıza layık olduğumuzu gösterdik. Milletimiz ne zaman dara düşmüşse o zaman ayağa kalktı. 15 Temmuz’da da bu asaleti hep birlikte gösterdik. Toprak şehitlerle vatan oluyor. Şehitlerle anlam kazanıyor mücadelemiz. Şehitler sayesinde bugün burada konuşabiliyor, bu duruşu sergileyebiliyoruz. Şehitlerimizi asla unutmayacağız” diye konuştu.
Konyalılar olarak 15 Temmuz şehitleri için vefalarını dualar ve Fatihalarla gösterdiklerini dile getiren Başkan Akyürek, şehitlerin hatıralarını Konya’da da yaşatmak için sembol bir anıt, yapacaklarını ve açılışını da yakın bir tarihte gerçekleştireceklerini belirtti.
Programın sonunda Grup Yürüyüş ilahiler seslendirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.