"Karadeniz Portreleri" sergisi açıldı

"Karadeniz Portreleri" sergisi açıldı
Eski Başbakan Yılmaz:- "Türkiye ve Bulgaristan ilişkilerinin bu tür aktivitelerle daha geliştirilmesi gerekiyor. Sanatsal açıdan çok güzel fotoğraflar sergileniyor, umarım kamuoyu da bunu olumlu duygularla karşılayacaktır."- Bulgar sanatçı Zaimov:- "Ben b

İSTANBUL (AA) - Bulgar fotoğraf sanatçısı Mihail Zaimov'un "Karadeniz Portreleri" kişisel sergisi İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

İstanbul Deniz Müzesi'nde gerçekleşen sergi açılışında AA muhabirine açıklamada bulunan eski Başbakan Mesut Yılmaz, sergiyi enteresan bulduğunu dile getirerek, "Serginin sanatsal yönü yanında zamanlaması çok anlamlı. Türkiye ve Bulgaristan ilişkilerinin bu tür aktivitelerle daha geliştirilmesi gerekiyor. Sanatsal açıdan çok güzel fotoğraflar sergileniyor, umarım kamuoyu da bunu olumlu duygularla karşılayacaktır." dedi.

Yılmaz, Karadeniz'in Türkiye ile Bulgaristan'ı birbirine bağlayan çok sayıdaki unsurdan bir tanesi olduğuna dikkati çekerek, iki ülkenin bu denize sahili bulunduğunu kaydetti.

Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı görevi yaptığını hatırlatan Yılmaz, şunları aktardı:

"Sanatın her türüne ilgi duydum. Çocukluğumda olmasa da daha sonraki yaşamımda sanata yakınlaştım, ayrım yapmadan sanatın bütün dallarıyla ilgiliyim ama en çok hoşlandığım sanat türü tiyatro. Ben maalesef öyle bir yeteneğim yok ama okul yıllarında şiir karalamıştım, hikaye yazmıştım. Tabii bunlar artık geride kaldı, siyaset maalesef insanın bu tür yeteneklerini köreltiyor. Ben de şu anda sanatın sadece bir izleyicisi konumundayım."

- "Türk sanatçılarla ortak iş yapmak isterim"

Bulgar sanatçı Mihail Zaimov ise, serginin Türkiye ve Bulgaristan halklarını birleştiren bir proje olduğunu belirterek, "Karadeniz bizim ortak denizimiz. Bu ortak denizimizi korumamız ve sevmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Zaimov, Karadeniz'de birçok canlı türü olduğunu ifade ederek, sergisiyle bu canlı türlerini insanlara sunarak, Karadeniz'e daha çok önem verilmesini sağlamaya çalıştığını kaydetti.

Türk sanatçılarla ortak çalışmalar yapma projelerine açık olduğuna dikkati çeken Zaimov, şöyle konuştu:

"Ben bir dalgıcım. Benim gibi hem dalan hem de fotoğraf çeken Türk sanatçılarla ortak iş yapmak isterim. Bu sergide yer alan canlılar sadece Bulgaristan'ın Karadeniz sularında değil, Türkiye'nin de sularında var."

Zaimov, su altında fotoğraf çekmek için hem iyi bir fotoğrafçı, hem de iyi bir dalgıç olmak gerektiğini vurguladı.

Su altında fotoğraf çekmenin birçok zorluğu olduğuna işaret eden Zaimov, şunları anlattı:

"Su üstünde fotoğraf çekerken, 'Dur, kıpırdama!' diyebilirsiniz ama su altında bunu söyleyemezsiniz. Dolayısıyla çok zordur ve bu sergide görülen fotoğraflar üç yılda çekildi. Çok şükür fotoğrafları çekerken bir tehlike atlatmadım."

Zaimov, çalışmanın daha önce Bulgaristan'da sergilendiği bilgisini vererek, yurt dışında ilk kez İstanbul'da sanatseverlerle buluştuğunu söyledi.

Sergide Zaimov'un Karadeniz'de su altında çektiği, sarı kaya balığı, damalı su yılanı, Marmara pavuryası, kurbağa balığı, dere pisisi gibi canlıların fotoğrafları yer alıyor.

Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği sergi açılışına, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Bulgaristan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky, AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan da katıldı.

Sergi, 29 Nisan'a kadar görülebilecek.

"Karadeniz Portreleri" sergisi açıldı

"Karadeniz Portreleri" sergisi açıldı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.