Karalar: "Eğitimde Fırsat Eşitliği Olmalı"

Karalar: "Eğitimde Fırsat Eşitliği Olmalı"
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eğitime her şeyden daha fazla önem verdiklerini belirterek, imkanlar doğrultusunda okulların ihtiyaçlarını karşılamayı sürdüreceklerini söyledi.Başkan Karalar,...

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eğitime her şeyden daha fazla önem verdiklerini belirterek, imkanlar doğrultusunda okulların ihtiyaçlarını karşılamayı sürdüreceklerini söyledi.

Başkan Karalar, Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Bir öğretmen eşi olduğunu hatırlatan Karalar, eğitimin önemini çok iyi bildiğini ve eğitime her şeyden daha fazla önem gösterdiklerini söyledi. Karalar, "Ben hep şunu söylerim; doğal zenginliklerin özelleştirilmesine karşı bir insanım. Sağlığın özelleştirilmesine karşıyım ama her şeyi özelleştirseniz bile eğitim asla özelleştirilmemelidir. Eğitimde fırsat eşliği olmalı. Güzelim insanlar yetiştiriyoruz. Bu anlamda üstümüze düşen her şeyi yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, okulun eksikleri ile ilgili bilgi alırken öğretmenler Başkan Karalar’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Öğretmenlerle bir süre sohbet ettikten sonra sınıflara giren Karalar, öğrencilere kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Karalar, "Buraların kıymetini bilin. Ailenize, öğretmenlerinize faydalı bireyler olun. Çalışırsanız başarılı olursunuz, başarılı olursanız ülkenize, milletinize faydalı bireyler olursunuz. Ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e layık insanlar olursunuz. Bunun da iki şartı var; biri çalışmak, ikincisi ailenizi ve öğretmenlerinizi üzmemek" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.