Karaman'da Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi

Karaman'da Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi
Karaman Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından 2015-2016 yılı içerisinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerce yapılan ürünler, yıl sonu sergisinde görücüye çıktı

KARAMAN (AA) - Karaman Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından 2015-2016 yılı içerisinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerce yapılan ürünler, yıl sonu sergisinde görücüye çıktı.

Karaman Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Hatuniye Medresesinde gerçekleştirilen serginin açılışında Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan yıl sonu sergilerinin önemine vurgu yaptı.

Halk Eğitim Merkezlerinin değerlerimizi ve kültürümüzü ayakta tuttuğunu ifade eden Sultanoğlu, şunları kaydetti:

"Bayanlarımızın yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin toplum nezdinde çok anlamlı ve çok önemli bir yeri olduğunu unutmamalıyız. Artık öğrenme şenlikleriyle bu sergilerin toplum nezdinde yeniden şekillenmesi yeniden anlam kazanması ve kıymet bulması için çaba gösteriyoruz. Annemizin yazmasındaki işleme, kızlarımızın çeyizindeki el işleri bu kurslarla yaşıyor. Bu kurslarda kaybolan motiflerimiz gelecek nesillere aktarılıyor. Merkezimiz talep olan her konuda kurs açabilmektedir. Bu sergide bir yıl boyunca verilen emeğin ürünü. Bu anlamda bu sergide emeği olan herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.