Karaman'daki cinsel istismar iddiası davası

Karaman'daki cinsel istismar iddiası davası
Karaman'da bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan ve dün mahkemece 508 yıl 3 ay ceza M.B. ile ilgili AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ve Recep Şeker, ortak açıklamada bulundu

KARAMAN (AA) - AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman'da bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan M.B'nin, 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin ortak yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, şehirde vuku bulan menfur hadisede yargının kararını verdiğini ve sanığı en üst sınırdan cezalandırarak, bu tür menfur hadiseler karşısında ülkenin duruşunu, suç ve suçluyla mücadelede adalet sisteminin kararlılığını bir kez daha gösterdiği belirtildi.

Mahkemenin mevcut ceza yasaları çerçevesinde bir hüküm tesis ettiğinin dile getirildiği açıklamada, "Soruşturma ve yargılama süreci hadisenin hassasiyetine binaen süratle tamamlanmış ve suçlu adalet karşısında işlediği iğrenç suçun hesabını vermiştir. Hatırlatmakta fayda var ki, bu menfur hadisede suçlunun cezalandırılmasıyla sonuçlanan süreç, yargı mercileri tarafından başlatılmış ve 47 gün gibi kısa bir sürede adalet son sözünü söylemiştir." denildi.

"Herkesin iğrenç ve bir o kadar adi bir olay olarak görüp, nefretle suçlunun karşısında, mağdurların yanında durduğu hadise konusunda maalesef ülkede yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığı" ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yargı süreci işlediği, yargı görevinin başında olduğu halde, bir takım çevreler yargıyı göreve davet etti. Bilinmesi gerekir ki, bu menfur hadisede adli süreç medyaya yansıyan haberlerle başlamamış, adli makamların bizzat harekete geçmesiyle başlamış, failin tutuklanıp işlediği suçlarla ilgili soruşturmanın başlamasıyla medyanın gündemine gelmiştir. Yani herkesin nefretle kınadığı bu hadisede suçluların cezalandırılmasını sağlayacak adli süreç gazetelerde haber oldu diye başlamamış, bu süreç adli makamlar başlattığı için haber olmuştur."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.