"Karaman'ın mirasını geleceğe taşımakta kararlıyız"

"Karaman'ın mirasını geleceğe taşımakta kararlıyız"
AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker muhtarlarla buluşmaya devam ediyor. Milletvekilleri Konuk ve Şeker, 7’ncisi gerçekleştirilen istişare toplantılarında Karaman merkez mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, TBMM’nin bir aylık tatile girmesiyle birlikte seçim bölgelerinde vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Sırasıyla Ayrancı, Kazımkarabekir, Sarıveliler, Başyayla ve Ermenek ilçelerinde muhtarlarla buluşan ve sorunları dinleyen Milletvekilleri, Karaman merkez köy muhtarlarının ardından bu kez de merkez mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi. 7’ncisi düzenlenen toplantıda muhtarlar taleplerini milletvekillerine iletme fırsatı buldu. Toplantıya milletvekillerinin yanı sıra AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kurum ve daire amirleri de katıldı.



Toplantıda konuşan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye çalıştıklarını bu doğrultuda yerel kalkınma ve yerel demokrasi sürecinde aktif rolleri bulunan muhtarlarla sürekli istişare içerisinde olduklarını belirterek, “Yönetim sistemimizin vatandaşa en yakın, milletimizle iç içe, devletimizin en önemli gören gözü, duyan kulağı ve konuşan dili köy ve mahalle muhtarlarımızın yerel kalkınma ve demokrasi sürecinde aktif rolleri bulunmaktadır. Muhtarlarımızla yaptığımız bu toplantılarda sürekli istişarelerde bulunarak muhtarlarımızın katılımcı, sürdürülebilir yerel kalkınma süreçlerinde daha etkin bir aktör haline gelmesini sağlamayı da amaçlıyoruz.



Yapılan bu tür toplantılar, istişare mekanizmasının işletilmesiyle mahallinde yaşanan sorunların giderilmesi ve çözüme kavuşturulması adına da önemlidir. Bu dönem TBMM’nin kısa süreli tatile girmesine rağmen bizler ilçelerimizi ziyaret ederek vatandaşlarımızla ve muhtarlarımızla bir araya gelmeyi ihmal etmedik. Bundan sonraki süreçte muhtarlarımızla istişaremizi artırarak devam ettirmek istiyoruz ve bu tür toplantıların düzenli olarak yapılmasını istiyoruz. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki AK Parti Hükümetleri döneminde muhtarlarımıza her zaman önem verilmiştir. Bu anlamda hizmetlerin yerine getirilmesinde vatandaşlarımızla aramızda köprü vazifesi gören muhtarlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve özlük hakları konularında önemli adımlar atıldı. Bu adımlar muhtarlıklara da kurumsal bir kimlik kazandırdı. Bundan sonraki süreçte de AK Parti olarak muhtarlarımızın her zaman yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.



Yerelde şehrin gelişimi ve kalkınması adına Karaman’da önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Recep Konuk, başta Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan olmak üzere bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek bundan sonraki süreçte de yapılacak çalışmalarda ortak akılla hareket ederek, tarihinde Anadolu’nun cazibe merkezi olan Karaman’ın mirasını yeniden geleceğe taşımaya kararlı olduklarını söyledi. Recep Konuk, “Dünün kültür, eğitim, ticaret, sanat ve üretimin başkenti olan Karaman Anadolu’nun cazibe merkeziydi. Karaman’ın bugün mirasına sahip çıkarak yeniden cazibe merkezi olması için önünde hiçbir engel yoktur. Çünkü Karaman iddialı bir şehir. İddialı olmak, iddia taşımak belki de Anadolu’da en çok Karaman’a ve Karamanlıya yakışıyor. Daha ihtişamlı, daha büyük, daha üretken, sosyal ve ticari hayatı daha canlı bir Karaman pekâlâ mümkündür ve başta biz olmak üzere her Karamanlının öncelikli vazifesi geleceğin daha iddialı, daha ihtişamlı, daha büyük Karaman’ı için taş üstüne taş koymaktır. Karaman’ın hem vizyonu hem de mevcut potansiyeli kadim şehir Karaman mirasını geleceğe taşımaya ve Karaman’ın geleceğini tarihteki iddiasıyla buluşturmaya yeterlidir” dedi.



Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine yönelik konulara da değinen Recep Konuk, İddialı ve ihtişamlı bir geçmişe sahip Karaman’ın 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminde de kendine yakışanı yaparak ülkesine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıktığını bununla da gurur duyduğunu ifade ederek şunları söyledi. “Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Mevcut tablo hepimizin üzerine de ilave sorumluklarda yüklüyor. İçerde ve özellikle dışarda ülkemizin büyümesini ve gelişmesini istemeyen güçler ülkemiz üzerinde oyunlar oynuyor. Bu oyunların sonuncusunu da 15 Temmuz darbe girişi ile yaşadık. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘meydanlara çıkın’ talimatı sonrası ilk andan itibaren Aktekke Meydanı’nda toplanan Karamanlı hemşehrilerimiz çok güzel bir birliktelik örneği sergilediler.



Hemşehrilerime çok müteşekkirim. Vatandaşlarımız lanet girişimin yapıldığı ilk andan itibaren el ele omuz omuza vererek birlik ve beraberlik örneğini ilk buradan verdiler. Ülkemizdeki kalkışmanın cesareti Karaman’da Aktekke Meydanı’nda verilen mesajla kırılmıştır. Bu birliktelik içerisinde bulunan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Allah'ın izni ile yarınlar tekrar o geçmişteki şanlı tarihimizdeki yerimizi alacağımız o büyük Türk devletinin yükselişine şahitlik edecektir. Meydanlardaki bu duruş sayesinde artık bu saatten sonra hiç kimse böyle bir girişimi aklından bile geçiremez. Bundan sonra da kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz” dedi.



AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker de toplantıda yaptığı konuşmasında, milletvekili seçilmelerinin ardından geçen süreçte 2 ayrı seçim, hükümet değişiklikleri ve 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmasına rağmen seçim bölgelerinde vatandaşlarla bir araya gelmeye çalıştıklarını bunun yanında yapılan çalışmaların aksatılmadan yürütülmesi için de çaba sarf ettiklerini ifade ederek, yaşanan olumsuzlukları bahane etmeden gece gündüz Karaman’a hizmet etme gayretinde olduklarını söyledi. Şeker, “Bahanelerin arkasına sığınmadan gerek muhtarlarımızla gerekse vatandaşlarımızla bir araya gelerek yerelde hemşehrilerimizin sorunların çözümü noktasında gayret sarf ediyoruz. Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Özellikle terör örgütleriyle verilen mücadele bir varoluş mücadelesidir. Bu örgütlerin kimler tarafından finanse edilerek desteklendiği ortada ama maalesef dünya buna sessiz kalmaya devam ediyor. Bizler birlik beraberliğimizle nasıl ki 15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini bertaraf etmişsek bu terör belasından da birlik ve beraberliğimiz sayesinde kurtulacağız. Karaman bu beraberliğin en güzel örneğini sergiledi sergilemeye de devam edecektir. Ben buradan 15 Temmuz gecesi sergilenen birlikten dolayı Karamanlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu millet hizmetlerin en iyisine layıktır ve Karamanımızın da en iyi hizmetleri alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.


AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker Karaman merkez mahalle muhtarlarıyla yapılan istişare toplantısının ardından Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu ve Kent Konseyi’nin yeni hizmet binası açılışına katıldı. Daha sonra Karaman Ziraat Odası’nı ziyaret ederek üreticilerle istişarelerde bulunan Recep Konuk ve Recep Şeker son olarak Karaman Valisi Süleyman Tapsız’ı makamında ziyaret etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.