Karamercan: "Korsan referandum yok hükmündedir"

Karamercan: "Korsan referandum yok hükmündedir"
Karamercan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yapılan sözde referandum konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Korsan referandum yok hükmündedir ve bu karar sadece kağıt üzerinde kalacaktır" dedi. 

 Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yapılan sözde referandum konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Korsan referandum yok hükmündedir ve bu karar sadece kağıt üzerinde kalacaktır" dedi. 
Konuyla ilgili açıklama yapan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, IKBY'de sözde referanduma engel olunmaması halinde, Irak'ın toprak bütünlüğünün bozulmasının bölgeye savaştan başka bir şey getirmeyeceğini söyledi. Karamercan, "Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin referandumu, uluslararası normlara aykırı, hukuksal dayanağı bulunmayan, bölgedeki gerilimi artırmaktan öte hiçbir anlamı olmayan bir karar olarak değerlendiriyoruz. Esnaf Teşkilatları olarak devletimizin kararlı politikasını sonuna kadar destekliyoruz. Ülkemizin maruz kaldığı zorluklar ve bölgemizin içine düşürüldüğü kıskaçtan el birliğiyle çıkacağımıza olan inancımız da tam. Bu noktadan hareketle birlik beraberlik içerisinde dik duruşumuzun devamını diliyor, bu zor günlerden geçerken birbirimize bağlılığımızı, kardeşliğe olan inancımızı kaybetmemiz gerektiğini savunuyoruz" dedi.
Irak'ta yaşayan Türkmen kardeşlerimizin milli benlikleri ve varlıklarının çok ciddi biçimde tehlike altında olduğunu hatırlatan Başkan Karamercan, "Barzani ve peşmergeleri Türkmenlerin tarih boyunca yaşadıkları topraklara göz dikmiştir. Türkiye'nin buna izin vermeyeceğini, Türkmenlere karşı girişilecek baskı, tehdit, zulüm ve saldırıların karşılıksız kalmayacağını herkes çok iyi bilmelidir" diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.