Karapınar'da Anıza Ekim Uygulaması

Karapınar'da Anıza Ekim Uygulaması
Karapınar Erozyon Sahası'nda anıza ekim makinası ile bin dekarlık alanda hububat ekimi yapıldı.

 Karapınar Erozyon Sahası'nda anıza ekim makinası ile bin dekarlık alanda hububat ekimi yapıldı.

Konya Toprak, Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Mustafa Bağcı, anıza doğrudan ekimin avantajlı olduğunu söyledi.

İş makinasının, toprağı parçalamadan ve fiziksel özelliklerini bozmadan doğrudan ekim yaptığını belirten Bağcı, şunları kaydetti:

"Erozyon sahasında bin dekarlık alanda arpa ve çavdar ekimi yapıldı. Direk anıza ekim makinası ile ekilen ürünlerle mibzerle ekilen ürünlerin yetişmesi arasında çok büyük fark var. Direk yapılan ekimdeki ürünlerin gelişimi daha iyi. Bu ekimle ürünler 4-5 yaprak olurken mibzerle olan ekimde 2 yaprakta kalmış durumda. Hedefimiz bu yöntemle erozyonla mücadele etmektir. Toprak parçalanmadığı için fiziksel özeliklerini de koruyor. Erozyona maruz kalma riski azalıyor. Bunun yanında direk anıza ekim ile çiftçilerin masraflarında azalma oluyor. Fazla mazot kullanılmadığı gibi zamandan da tasarruf sağlanıyor. Çiftçilerimizin bu makinaya önümüzdeki günlerde daha fazla rağbet göstereceğine inanıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.