Karapınar'da "Geleneksel Çocuk Oyun Şenlikleri"

Karapınar'da "Geleneksel Çocuk Oyun Şenlikleri"
KONYA (AA) - Karapınar ilçesinde "Geleneksel Çocuk Oyun Şenlikleri" devam ediyor. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Gençlik...

KONYA (AA) - Karapınar ilçesinde "Geleneksel Çocuk Oyun Şenlikleri" devam ediyor.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Gençlik Merkezi binasında devam eden şenlik, öğrenciler tarafından ilgi görüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, burada yaptığı açıklamada, çocukların en değerli hazine olduğunu belirterek, "Çocukluk demek 'oyun' demek, 'oyunla yaşamak ve büyümek' demek olduğunu belirtti.

İletişim çağının 'oyun' sözcüğünün anlamını da değiştirdiğini belirten Sağdıç, şunları kaydetti:

"Biz dünün çocukları 'mendil kapmaca', 'yedi kule', 'yakan top' ve benzeri oyunları anlarken, bu günün çocukları bir kaç tuş ve internetten başka bir şey düşünemiyor. Oyun oynarken saatlerce hareketsiz kalıp sadece oturuyor ve yalnızca parmaklarını hareket ettiriyorlarsa, biz oturup uzun uzun düşünmeliyiz. Bu bağlamda çocuklarımızı zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, sanal ortamlardan kurtarmak ve onların sosyal-kültürel ve sportif faaliyetler içinde 'eğlenerek' yetişmesini sağlamak amacıyla 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri' düzenledik."

Sağdıç, bu yıl üçüncüsü düzenlenen şenliklerin 15 Nisan’da sona ereceğini ifade etti.

Şenliğe, yaklaşık bin 300 öğrenci katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.