Karatay Belediye Başkanı Kılca'dan Mevlid Kandili mesajı

Karatay Belediye Başkanı Kılca'dan Mevlid Kandili mesajı
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Peygamber Efendimizin yeryüzünü şereflendirmelerini insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biri olarak nitelendiren Başkan Hasan Kılca; “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)'nın doğumu; adaletin, merhametin, samimiyetin, güzel ahlakın, insan hakları ve yaratılmış tüm canlıların hak ve hukukunun doğduğu bir dönemin başlangıcıdır” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Peygamber Efendimizin (S.A.V) dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı. Başkan Kılca’nın mesajı şu şekilde: “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesine ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. O’nun hayata bakışı, duruşu, olumsuz olaylar karşısında ki tavrı ve en kötü olay karşısındaki sağduyulu yaklaşımı bugün hepimizin örnek alması gereken davranışlar bütünüdür. Hz. Muhammed, insanlık için en büyük rehberdir. O'nun hayatı insanlık değerleriyle doludur. Bizlere, birlikte yaşamanın ve sevgiyle yaklaşmanın faydalarını öğretmiş; anne-baba haklarından komşu haklarına kadar pek çok konu da insan ilişkilerinin temel ilkelerini vurgulamıştır. Mevlid Kandili, tüm bu değerleri yeniden değerlendirme ve yaşatma fırsatı sunuyor.

İçinde bulunduğumuz çağda, O’nun öğretileri ve hayata bakışı bugün hepimizin örnek alması gereken davranışlar bütünüdür. Bu bakımdan Mevlid Kandil’ini, Peygamber Efendimizi ve onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı layıkıyla anlamak için önemli bir vesile kabul etmeliyiz. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Müslümanlar için büyük değerler taşıyan ve kıymetli hediyeler barındıran bu kıymetli geceyi layıkıyla icra ederek; tüm insanlığın barış, huzur ve selameti için dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandil’inizi en kalbi dileklerimle kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Haber Merkezi

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.