Karatay Medresesi’nin günümüzdeki temsilcisi

Karatay Medresesi’nin günümüzdeki temsilcisi
Türkiye’nin Kadim Üniversitesi KTO Karatay 14 yeni bölümle eğitim yolcuğunu sürdürecek

Kuruluşu 1251 yılına dayanan ve Selçuklu ve Osmanlı döneminde 8 yüzyıl kesintisiz eğitim veren Karatay Medresesi’nin devamı olan KTO Karatay Üniversitesi, yeni eğitim döneminde 14 yeni bölüm daha açıyor. Konya’nın dünyaya açılan vizyonuna katkı sağlayan, kadim mirasın temsilcisi KTO Karatay Üniversitesi’nin yeni logosu, yeni bölümleri, Türkiye’de bir ilk olarak KTO Karatay Üniversitesi’nde verilen Ahilik ve Meslek Ahlâkı ile Karatay Medresesi ve Medeniyet Tasavvuru dersleri ve eserleri,  Sektör Danışmanlığı Projesi’nde gelinen aşamalar düzenlenen toplantıda kamuoyuyla paylaşıldı.

Karatay Medresesi geleneğini günümüze taşıyan Konya Ticaret Odası (KTO)  Karatay Üniversitesi, yeni eğitim öğretim yılında gerçekleştireceği yenilikleri dün Konya Dedeman Otel’de düzenlediği toplantı ile tanıttı. 2016 – 2017 akademik yılında hizmete sunulacak yeni bölümlerin, yeni logonun ve ilklerin açıklandığı toplantıya; Vali Muammer Erol, AK Parti Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Ticaret Odası Meclisi Üyeleri, KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri ve yöneticileri, akademisyenler, iş, siyaset ve bürokrasi dünyasından temsilciler ile basın mensupları katıldı.

Karatay Medresesi Vakfiye metninin okunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Odası tarafından Konya’ya kazandırılan şehrin ilk vakıf üniversitesinin KTO Karatay Üniversitesi adıyla, Karatay Medresesi'nin devamı olarak, bu tarihi sorumlulukla her geçen yıl daha da başarılarını artırdığını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise KTO Karatay Üniversitesi’nin şehir ve ülke adına önemli bir kazanım olduğunun altını çizdi. Akyürek “Üniversitede yapılan hizmetler ve yeni açılan bölümler ile gönülden bir hizmet olduğunu görüyoruz. Celaleddin Karatay’ın ismini taşımak büyük bir kazançtır” diye konuştu.

Vali Muammer Erol “Türkiye’nin Kadim Üniversitesi” sloganı ile yola çıkan KTO Karatay Üniversitesi’nin marka şehir olma yolunda kente büyük katkılar sunduğunu belirterek yeni logo, bölümler ve hizmetlerin hayırlı olmasını diledi.

14 YENİ BÖLÜM GELİYOR…

KTO Karatay Üniversitesi, önümüzdeki eğitim yılında yeni açılacak bölümlerin müjdesini de verdi. Açılacak yeni bölümler şöyle; İslam Ekonomisi ve Finans, Lojistik Yönetimi, Psikoloji, Sosyoloji, Mütercim Tercümanlık Arapça, Tarih,  Endüstri Mühendisliği, Beslenme-Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ebelik, Diyaliz, Fizyoterapi ve Çocuk Gelişimi, Resim.

“SEKTÖR DANIŞMANLIĞI” YENİ MEZUNLARIN ALTIN ANAHTARI

Toplantıda KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade de bir konuşma yaptı. KTO Karatay Üniversitesi’nin 20.000’den fazla üyesi olan Konya Ticaret Odası’nın desteği ile kurulduğunu belirten Prof. Dr. Sade, “Türkiye’de ilk defa üniversitemizde başlatılan ve Türkiye’deki üniversitelere yayılan ‘Sektör Danışmanlığı’ projesi istihdam sorununa kalıcı çözümler sunan bir çalışma olarak tüm Türkiye‘de örnek gösteriliyor. Kitaplarda yer almayan, alın terinde saklı bilgiler  “Sektör Danışmanlığı” ile yeni mezunların altın anahtarı olacak. Projede birinci sınıfa başlayan öğrencilerden oluşan en az 3 kişilik gruba öğrenim gördüğü alanla ilişkili 4 yıl süresince bir sektör danışmanı atanıyor. Bu sistemde öğrenciler, okulda öğrendiklerini sektörde pekiştirme imkânı buluyorlar. Böylelikle iş dünyasının aradığı niteliğe ulaşarak, işverenler için doğru aday konumuna geliyorlar” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.