KARATAY’A BİREYSEL PİKNİK BAHÇELERİ

KARATAY’A BİREYSEL PİKNİK BAHÇELERİ
Karatay Belediyesi şehir yaşamının yorucu temposundan uzaklaşıp keyifli bir mola vermek isteyenler için, İlçeye bireysel piknik bahçeleri kazandırıyor.

Gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleri ve Karatay’a kazandırdığı modern tesisler ile Karatay’ı daha modern bir çehreye kavuşturmak için aralıksız çalışan Karatay Belediyesi; 4.000.000 m2’lik yeşil alanıyla doğa ile mimariyi iç içe yükseltiyor. Karatay Belediyesi şehir yaşamının yorucu temposundan uzaklaşıp keyifli bir mola vermek isteyenler için, İlçeye bireysel piknik bahçeleri kazandırıyor.

karataya-bireysel-piknik-bahceleri-kazandiriliyor-(1).jpg

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi tarafından yapımına başlanılan 466 adet 100’er m2 büyüklüğündeki piknik bahçelerinin içerisinde barbekü, kamelya, lavabo ve peyzaj bitkileri olacağını; ortak alanlarda, basketbol sahası, EPDM kauçuk kaplı tabana sahip çocuk oyun alanı, bay-bayan mescit, bay-bayan wc, bulunacağını belirtti. Vatandaşların bahçelerde ailecek rahat bir ortamda pikniklerini yapabileceklerini söyleyen Başkan Hançerli; projenin yaklaşık 3 Milyon TL’ye mal olacağını belirtti.

karataya-bireysel-piknik-bahceleri-kazandiriliyor-(2).jpg

Karatay'a gelecek ilave 125 Bin nüfusla birlikte yeşil alan ihtiyacının da büyüyeceğine dikkat çeken Başkan Hançerli, şehir hayatının koşuşturmacasından bunalan insanların yeşil ile iç içe huzurlu bir gün geçirmesinin önemine değindi.

Bireysel Piknik Bahçelerinin aile mahremiyetine önem verilerek yapılacağını, böylece vatandaşların kendi müstakil evlerinin bahçesindeymiş gibi ailecek piknik yapma imkanına kavuşacaklarını belirtti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.