Karatay'a 'Vuslat' denetimi

Karatay'a 'Vuslat' denetimi
Vuslat törenleri öncesi ve program süresince şehir merkezinde hizmet verecek lokanta ve oteller Karatay Belediyesi Zabıta ekiplerince denetlendi.

7 – 17 Aralık 2014 tarihleri arasında Hz. Mevlana'nın 741'nci Vuslat Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmak üzere şehre gelecek yerli ve yabancı turistlerin rahat ve huzurlu bir şekilde konaklamaları için ilçe genelinde denetimlerini artıran Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işletme sahiplerine yönetmelikler çerçevesinde hareket etmeleri ve daha duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli yaptığı açıklamada; Zabıta Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen kontrol ve denetimlerin önümüzdeki günlerde de artarak devam edeceğini kaydetti. Gıda üretimi ve satışı yapan tüm iş yerlerinin gıda yönetmeliğine, otel ve lokantaların ise hizmet ve temizlik kurallarına uymaları gerektiğini söyleyen Hançerli, temizliğe ve kurallara riayet etmeyen iş yerleri hakkında cezai işlem yapılacağını belirterek, halk sağlığının korunması noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Gönüller Sultanı Hz. Mevlana'nın türbesinin Karatay ilçesi sınırlarında bulunması ve Vuslat Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde şehre gelen ziyaretçilere karşı ev sahibi konumunda olmaları nedeniyle önemli bir görev üstlendiklerini vurgulayan Başkan Hançerli, “ilimize gelen misafirlerin rahat ve huzurlu bir şekilde şehrimizde konaklamalarını istiyoruz. Tüm esnaf ve Karataylı hemşerilerimizle birlikte ev sahipliğimizi ve misafirperverliğimizi de en iyi şekilde göstereceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.