Karatay'da kültürel ve akademik eğitimler başarılı bir şekilde tamamlandı

Karatay'da kültürel ve akademik eğitimler başarılı bir şekilde tamamlandı
Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Karatay Kültür ve Sanat Akademisi’nde 2023 Yaz Dönemi tamamlandı. Akademide 7-14 yaş aralığındaki çocuklar birbirinden farklı alanlarda uzaman kişilerden eğitimler aldı.

Karatay Belediyesi tarafından Doğuş Mahallesi’ne kazandırdığı Karatay Kültür ve Sanat Akademisi’nde 2023 Yaz Dönemi tamamlandı. 7-14 yaş aralığındaki 650 çocuk ve genç, 8 hafta boyunca öğrenme, üretme ile uygulama çabalarının yeni mekânı haline gelen akademide teorik ve uygulamalı olarak eğitimler aldı.

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ KARATAY'DA KEŞFEDİYOR

Bilimden kültüre, sanattan müziğe ve el becerilerine kadar birçok alanda eğitimler alan eğitim çağındaki çocuklar ve gençler; Ahşap, Çini, Müzik, Resim, Drama, Akıl ve Zekâ, Yabancı Dil ile Bilişim Atölyesi gibi 11 farklı atölyede kendilerini ve yeteneklerini geliştirdiler.

Çocuk Okuma ve Oyun Salonları da bulunan akademide uzman isimler; öğrencilerin sanata ve kültüre olan ilgi ile yeteneklerinin daha da gelişmesine katkı sundu. Karatay Kültür ve Sanat Akademisi böylece, çocukların ve gençlerin hayal dünyalarını kolayca sergileyip görsel, duygusal ve bilişsel becerilerini daha da geliştirirken, içlerindeki yeteneklerinin de farkına varmasına destek oldu.

karatay-kultur-ve-sanat-akademisinde-egitimler-tamamlandi-1.jpg

Karatay Kültür ve Sanat Akademisi 2023 Yaz Dönemi eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, yeni hobiler edindikleri, yetenekleri olduğu alanlarda nitelikli eğitim aldıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler. Öğrenciler ayrıca, Karatay Kültür ve Sanat Akademisi’ni ilçeye kazandırdığı için ve akademide verilen eğitimler dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya ve hocalarına teşekkür ettiler.

karatay-kultur-ve-sanat-akademisinde-egitimler-tamamlandi-4.jpg

"ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE HER ALANDA EĞİTİMLER VERDİK"

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da yaptığı açıklamada Karatay Belediyesi olarak geleceğe yatırım yapmayı sürdürdüklerinin altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca; “Gelecek nesillere daha güçlü ve daha yaşanabilir bir Karatay bırakmak için yoğun gayret ve çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda da ilçemize kazandırdığımız Karatay Kültür ve Sanat Akademisi sayesinde çocuklarımıza ve gençlerimize sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ilgili her alanda eğitimler verdik. Bu dönemde de toplamda 650 çocuk ve gencimizin sosyalleşmesine ve yetenekleri olduğuna inandıkları alanlarda kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamış olduk. Çocuklarımız yaklaşık iki ay boyunca hem eğlendi hem de öğrendiler ve sosyalleşerek keyifli zaman geçirdiler. Bu vesileyle eğitimlerini başarıyla tamamlayan tüm çocuklarımızı kutluyorum. Yavrularımızı geleceğe hazırlayan tüm hocalarımıza ve akademi görevlileri, yöneticileri ve çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

karatay-kultur-ve-sanat-akademisinde-egitimler-tamamlandi-5.jpg

karatay-kultur-ve-sanat-akademisinde-egitimler-tamamlandi-7.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.