Karatay'da 'Postmodern Darbe' tiyatro ile ele alındı!

Karatay'da 'Postmodern Darbe' tiyatro ile ele alındı!
Sanatsal ve kültürel faaliyetlerde önemli ivme kazandıran Karatay Belediyesi, söz konusu etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda 'Bin Yıl' adlı oyun vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Karatay Belediyesi, Türk siyasi tarihine “Postmodern Darbe” olarak geçen 28 Şubat Süreci’nin 27’nci yıl dönümünde önemli bir etkinlik düzenledi. Bu kapsamda belediye, 1997’deki MGK toplantısı sonrası Türkiye’de yaşanan siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanda başlayan tartışmalı dönemi konu alan “Bin Yıl” tiyatro oyununu Konyalılarla buluşturdu. Büyük beğeni toplayan oyunu izleyen Konyalı sanatseverler, 28 Şubat’ın yıl dönümündeki bu anlamlı etkinlik için Karatay Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Belediye bu kapsamda, “Bin Yıl” tiyatro oyununu, 2 gün boyunca sanatseverlerle buluşturdu. 28 Şubat döneminde gerçek yaşanmış hikâyenin anlatıldığı oyun, Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mevlana Kültü Merkezi Sultan Veled Salonu’nda sahnelendi.

tiyatro-oyunu-1.jpg

OYUN YAŞANMIŞ BİR HİKÂYEDEN ESİNLENİLEREK SAHNELENDİ

Konyalıların yoğun ilgi gösterdiği “Bin Yıl” adlı tiyatro oyunu, tiyatro oyuncusu ve oyun yazarı Nurdan Albamya İnce tarafından yaşanmış bir olaydan esinlenerek kalem alındı. Oyun, iki tiyatro oyuncusunun sahneledikleri bir oyunun 28 Şubat kararlarına aykırı olmasından dolayı hapse düşmesini ve hapiste de Hakk’ı ve doğruyu anlatmaya devam etmelerini konu alıyor. Yönetmenliğini Yunus Emre Obut’un üstlendiği eserde; Cengiz Gül, İslam Çamyar, Kamil Özkaynak ve Kemalettin Caymaz oyuncu olarak yer aldı. Kara mizah tarzı ve başarılı sahne performansıyla büyük beğeni topladı. Salonu tamamen dolduran sanatseverler; eğlenceli ve komik anların yaşandığı oyun sonunda tiyatrocuları uzun süre alkışladılar.

tiyatro-oyunu-2.jpg

SANATIN VE SANATÇININ YANINDAYIZ

Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, Karatay Belediyesi olarak tiyatro ve sinema başta olmak üzere sanat dallarına olan çeşitliliğin ve katılımın artması için gayret ettiklerini söyledi. Osman Ciğer; “Sanatsal ve kültürel alanda gelişimine katkı sunacak faaliyetlere büyük bir destek veriyoruz. Sanatçı arkadaşlarımız 28 Şubat döneminde gerçek yaşanmış hikâyenin anlatıldığı oyunu, kara mizah tarzıyla seyirciyle buluşturdu. Allah bizlere bir daha böyle günler yaşatmasın. Karatay Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

tiyatro-oyunu-4.jpg

KONYALILARDAN KARATAY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro etkinliğini izleyen Konyalı vatandaşlar, oyun için Karatay Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Kendilerinin de 28 Şubat dönemini yaşadığını ve etraflarındaki pek çok insanın bu süreçten çok fazla etkilendiğini aktaran vatandaşlar, 27 yıl önce yaşanan sürecin unutulmaması adına bu etkinliğin çok önemli olduğunu ifade ettiler.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.