Karatay'dan Gevaş'a yardım eli

Karatay'dan Gevaş'a yardım eli
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Konya Karatay İlçe Başkanlığı, ‘Kardeş Belediye’ olan Van’ın Gevaş ilçesinde maddi durumu iyi olmayan ailelere beyaz eşya yardımında bulundu.

AK Parti Genel Merkezi tarafından sosyal etkinlik ve kardeşlik temalı proje çerçevesinde Gevaş’a gelen AK Parti Karatay İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Genç, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın kolları ve gençlik kollarından oluşan yaklaşık 30 kişilik heyet, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti Gevaş İlçe Teşkilat Başkanı Bedirhan Erdem, ilçe teşkilatı ile birlikte maddi durumu olmayan ailelere çeşitli beyaz eşya yardımında bulundu. Karatay’dan gelen heyet, İlçe Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti ilçe teşkilatıyla birlikte daha önce tespit edilen fakir ailelerin evlerini tek tek gezerek beraberinde getirdikleri buzdolabı, çamaşır makinesi, kanepe, fırın, ütü masası ve sehpa gibi ev eşyası teslim ettiler.
Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren AK Parti Karatay İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Genç, “AK Parti Karatay Teşkilatı, belediye encümenleri, kadın kolları ve gençlik kollarından oluşan bir ekiple Gevaş’a bir ziyarette bulunduk. Bu ziyarette Karatay Belediyemizin göndermiş olduğu beyaz eşyaları ihtiyaç sahibi olan ailelere teslim ediyoruz. Urartu’nun başkenti Van ile Selçuklu’nun başkenti Konya’nın bir buluşması oldu burada. Burada şunu gördük ki eşyalar gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmiş. Biz buradayken bir terör olayı oldu. Yaralı polislerimize Allah’tan şifalar diliyoruz. Burada mezhebi ve dini ne olursa olsun biz kardeşiz. Bu bizim zenginliğimizdir. Biz bir olacağız, diri olacağız ve kardeş olacağız. Bu kardeş hukuku her zaman devam edecek. Biz Konya olarak ellimizden geleni yapacağız. Misafirperverliğinden dolayı belediye başkanıma, ekibine ve tüm Gevaş halkına teşekkür ederim” dedi.
Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan da, “Kardeşlik hukukunun gereği olarak bu mübarek ayda sizleri ağırlamaktan son derece mutluyuz. Birçok aileye destek oldunuz. Allah hepinizden razı olsun. Verdiğiniz maddi desteğin yanında buraya gelmeniz bize büyük bir moral oldu. İnanılmaz bir güç aldık. Biz ortak bir davada çalışan insanlar olarak daha çok bir araya gelmeliyiz. Ama bugün yürüyeceğimiz o uzun yolun belki ilk adımını attık. Gevaş ve Konya yüzyıllar öncesinde de kardeşti. Gevaş’ta da Selçuklu mezarlığımız var. Şemsi Tebrizi Konya’ya gitmeden Gevaş’a da uğramış ve o isimde bir mıntıkamız da var. Buradaki insanların gönüllerinde açacak çiçeklerin ilk tohumlarını attınız. Ben emeği geçen Karatay Belediye Başkanımıza, sizlere, buradaki tüm ekibe teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Beyaz eşyalarını alan vatandaşlar da, oldukça mutlu olduklarını ve emeği geçen Karatay Belediyesine, AK Parti teşkilatına, Gevaş Belediyesi ile AK Parti Gevaş teşkilatına teşekkür ettiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.