Karatay'ın sosyal projeleri göz dolduruyor

Karatay'ın sosyal projeleri göz dolduruyor
Gerçekleştirdiği fiziki projelerle Karatay’ın çehresini değiştirerek modern bir gelecek inşa etmeye devam eden Karatay Belediyesi; sosyal belediyecilik çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, aşevi, nakdi yardım, şefkat evleri, asker maaşları ve Karatay Kart uygulaması ile ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olduklarını belirterek; "Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde nerede ihtiyaç sahibi bir aile var ise oraya koştuk. Karatay Belediyesi olarak imkânlar çerçevesinde yardımlarımız her yıl olduğu gibi devam edecektir" dedi. Başkan Hançerli “Şefkat Evlerimizde 96 dairede ikamet eden 80 ailemiz, Karatay Ailesi’nin üyeleridir. Onlarla iftarlarda aynı sofrada oruç açıp dualara birlikte “amin” deriz. Çocuklara bayramlık aldığımızda yüzlerindeki gülümseme bizi de mutlu eder. Bizde onların mutluluğuna ortak olarak ihtiyaç duyduğumuz güzel şeyleri o çocukların gülen yüzünde buluruz. Aşevimizde her gün 400 aileye 2 öğün 4 çeşit yemek verilir. Yemek almaya gelecek imkanı olmayan ailelerimize yemeği ekiplerimiz götürür. Evi yanan ailelerimizin evlerinin onarımı mümkünse onarırız; değilse yeniden inşa ederiz. Karatay Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde oturan ve vatani görev için askere giden evlatlarımızın evli ise eşlerine, bekar ise annelerine her ay maaş vermekteyiz. Gelir düzeyi ne olursa olsun başvurmaları yeterlidir. Aylık ortalama 400 asker ailesine maaş vermekteyiz.”dedi. Başkan Hançerli Karatay'da ikamet eden ve herhangi bir geliri olmayan, maddi yönden sıkıntı içerisinde olduğu tespit edilen, ihtiyaç sahiplerine, yangın, göçük gibi felaketlere maruz kalmış ihtiyaç sahiplerine, Belediye Encümen kararı ile nakdi yardımı yapıldığını; bu kapsamda 2010 yılından bu güne kadar 1170 aileye 2.303.320 TL'lik nakdi yardım ulaştırıldığını söyledi.

sefkat-evleri-13.jpg

Başkan Hançerli 2009 yılından bu yana32.338  bebeğin “Hoş Geldin Bebek Projesi” kapsamında ziyaret edilerek sağlık kontrollerinin yapıldığını ve hediyelerin takdim edildiğini belirterek; “Karatay Belediyesi tarafından yenilenen içeriği ile Karatay’da ikamet eden ailelerin yeni doğan bebeklerinin havlu, bebek şampuanı ve sabunu, pudra, ateş ölçer, bebek battaniyesi, bebek bakım çantası gibi ihtiyaçlarını karşılanıyor. Karatay Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Doktor ve Hemşireleri bebeklerin ve annelerin sağlık kontrollerini de gerçekleştiriyor. Karatay Belediye Başkanı adına hatıra plaketlerini de ailelere takdim eden Karatay Belediyesi Sağlık Müdürlüğü ekipleri, her doğan bebeğe hoş bir anı bırakmış oluyor” dedi.

Sosyal çalışmaların aralıksız süreceğini belirten Başkan Hançerli; “Belediyecilik yalnızca istatistiklere ve rakamlara sığdırılamayacak bir anlamdır. Hazreti Mevlana’nın meftun olduğu diyara hizmet ederken dua alabiliyor muyuz? Bizim için en önemlisi budur.”dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.