Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası
KONYA (AA) - Akşehir ilçesinde Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası törenle başladı.İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, 24 Ağustos Bulvarı'nda düzenlenen...

KONYA (AA) - Akşehir ilçesinde Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası törenle başladı.

İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, 24 Ağustos Bulvarı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, her bireyin ve ailenin trafikte birer aktör olduğunu belirtti.

Sezgin, "Herkes trafikte yayadır, yolcudur veya sürücüdür. Bu nedenle bu hafta herkesi ilgilendirmektedir. Bazı haftalar vardır. Konusu kutlamadır. Bazı haftaların konusu anmadır. Trafik haftasının konusu da bilinçlendirmedir, eğitimdir, toplumun trafik konusunda duyarlılığını artırmaktır." dedi.

Bu vesileyle her yıl mayıs ayında bu konu üzerinde durulduğunu aktaran Sezgin, ilçede trafik bilincini ve trafik düzeninde sorumlulukları daha iyi noktaya getirmek için çalışacaklarını ifade etti.

Sezgin, "Bu konuda denetimlerimiz artarak devam ediyor. Denetimlerdeki amacımız vatandaşlarımıza ceza yazmak değil öncelikle onların ve tabi ki masum insanların canını korumak, malını korumak. Sorumsuzluk varsa da gereğini yapmaktır. Herkese kazasız, belasız bir yaşam diliyorum." diye konuştu.

Konuşmanın ardından ilk, orta ve liseler arası düzenlenen, "Sevdiklerinizden Hızla Uzaklaşmayın" temalı resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Örnek Şoför Polis Memuru Ahmet Açıkgöz, Oğuzhan Durur, Mustafa Batur ve Uzman Jandarma Çavuş Ali İhsan Yavuz'un da plaketleri verildi.

Daha sonra kask konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 20 motosiklet sürücüsüne kask dağıtıldı.

Plaketlerin verilmesinin ardından, açılan resim sergisi ve stantlar gezildi.

Törene, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İlçe Emniyet Müdür Erkan Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Bahadır Örs, emniyet ile jandarma personeli ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.