Karbonatın güzelllik ve sağlık mucizesi olduğunu biliyor muydunuz?

Karbonatın güzelllik ve sağlık mucizesi olduğunu biliyor muydunuz?
 Muhabir
Hepimiz karbonatı duymuşuzdur. Peki sodyum bikarbonatın gerçek bir güzellik ve sağlık mucizesi silahı olduğunu biliyor muydunuz? Karbonatla neler yapabileceğinizi açıklıyoruz.

Kuşkusuz, karbonat tozu öncelikle lezzetli, yumuşak bir hamur elde etmek için pişirme işleminde kullanılan bir kabartıcı madde olarak bilinir. Elinizin altında kolayca bulabileceğiniz bu beyaz tozun farklı alanlarda kullanabileceğiniz şaşırtan gerçek süper güçleri de var. Karbonat, ucuz olmasının yanı sıra çok çeşitli güzellik, sağlık, temizlik ve moda mucizeleri de sunar.

Karbonat tam olarak nedir?

Okulda kimya hakkında fazla bilgisi olmayan çoğu kişinin karbonatın sodyum, hidrojen, karbon ve oksijenin kimyasal bir reaksiyonla bir araya gelerek oluştuğunu bilir. Ayrıca çok çeşitli yiyeceklerde ve evde yardımcı olarak kullanılır. Maden suyundan, banyo katkı maddelerine ve diş macununa kadar bu mucize silahın çok yönlü olmasının iyi bir nedeni vardır. Karbonat tozu, özellikle evlerde yaygın olarak kullanılan temizlik ürünlerine ekolojik bir alternatif görevi görür.

Karbonatın güzellik artırıcı yönü

Karbonat, ışıldayan beyaz dişler, yumuşak ve bakımlı bir cilt söz konusu olduğunda gerçekten çok yönlü bir çözümdür. Karbonatın aktif bileşeni tıpta mide ekşimesi ile mücadele etmek için bile kullanılıyor ve kas ağrılarını hafiflettiği bile söyleniyor. Geniş kullanım alanı olan karbonatın özellikle yüz ve vücut bakımında çok fazla kullanılabilir.

Diş fırçalamak için karbonat

Karbonat ayrıca ağızda alkalin bir etkiye sahiptir ve böylece diş çürümesinin oluşmasında rol oynayan zararlı asitleri ortadan kaldırabilir. Hafif bir aşındırıcı etkiye de sahiptir. Böylece çay ve kahvenin neden olduğu diş sararlamalarıyla da mücadele eder. Bir çay kaşığı karbonat, üç yemek kaşığı kurutulmuş adaçayı veya nane ve bir çay kaşığı şifalı kil ile karıştırın. Karışımı diş fırçasının üzerine dökerek dişlerinize uygulayın. Kullanımla birlikte dişlerinizdeki beyazlamayı hemen fark edeceksiniz. Diş etlerinizde çekilme varsa dikkatli olmanız önerilir. Karbonat tozu daha da rahatsız edici olabilir.

Ev yapımı deodorant için karbonat

Eğer çok fazla terlemiyorsanız kendiniz de kolaylıkla etkili bir deodorant yapabilirsiniz. Karbonat terlemeyi azaltabilir ve hoş olmayan kokuları da giderebilir. Bunu yapmak için bir çay kaşığı karbonat tozunu 70 ml kaynamış su ve 15 ila 20 damla esansiyel yağla (lavanta yağı gibi) karıştırın. Hepsini bir sprey şişesine doldurun ve deodorantınız hazır .

Saç yıkamak için karbonat

Saçlarımız da bu güzellik güçlendiriciden faydalanabilir. Karbonat ile hem bakım kalıntılarını hem de fazla yağı, saçtan ve saç derisinden kolayca çıkarılabilirsiniz. Bunu yapmak için 50 gram karbonatı 250 ml yeşil çay ve dört damla çay ağacı yağıyla karıştırın. Ancak bu solüsyonla çok sık yıkarsanız saç uçlarının kuruması riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle saçınızı yıkadıktan sonra besleyici saç kremini kullanmanız daha iyi olacaktır.

Peeling için karbonat

Hem hassas cildimiz için hem de vücudumuz için karbonat kullanılarak hızlı ve kolay bir şekilde peeling yapılabilir. Zımpara etkisine sahip parçacıklar kan dolaşımını hızlandırır ve ölü deri hücrelerini gevşetir. Vücut için ayrıca karbonat tozunu deniz tuzu, bitkisel yağ ve organik limon kabuğu kabuğu rendesi ile karıştırabilirsiniz. Daha hassas yüzler için karbonat, su, taze limon suyu ve biraz yumuşak yıkama losyonu karışımı yeterli olacaktır.

Baz banyosu için karbonat

Karbonat dengeli bir asit-baz dengesi için gerçek bir yardımcıdır. Düzenli alkali banyolar vücut için iyi gelir ve ciltteki fazla asitler uzaklaştırılır. Bunu yapmak için haftada bir veya iki kez yıkandığınız suya 100 gram karbonat ekleyin ve yaklaşık 45 dakika suyun içinde bekleyin. En sevdiğiniz esansiyel yağdan birkaç damla suya ekleyerek harika kokunun tadını da çıkarabilirsiniz. Eğer küvetiniz yoksa karbonatlı ayak banyolarını da kullanabilirsiniz.

Karbonat çok yönlü bir yardımcıdır

Gördüğünüz gibi karbonat cilt, saç ve dişler için gerçek bir güzellik artırıcıdır. Karbonat aynı zamanda elbiselerinizdeki lekeleri de çıkarabilir ve taze bir koku da sağlar.

Kararmış gümüşlerinizi karbonatla parlatın

En sevdiğiniz takılardan bazıları uzun süredir bir kutuda duruyor ve karardıkları için artık kullanılmıyor mu? Gümüşler kararmış olsa bile karbonat tozu cankurtaran olabilir. Bir kaseyi alüminyum folyo ile kaplayın. Alüminyum folyo ile kapladığınız kasenin içinde bir çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı sofra tuzunu ılık suda eritin. Daha sonra gümüşlerinizi karışımın içinde bir süre beklettikten sonra saf su ile durulayıp parlatın. Eskisinden çok daha iyi göründüğünü göreceksiniz.

Lekeleri karbonatla çıkarın

Elbiselerinizde bazı lekeler, yıkamadan sonra çıkmayabilir. Kazağınızda veya pantolonunuzda inatçı bir leke bulursanız, öncelikle lekeli bölgeye ılık su ve sabun uygulamalısınız. Daha sonra kabartma tozunu lekenin üzerine bolca yayın ve birkaç saat etki etmesini bekleyin. Son olarak elbisenizi çamaşır makinesine koyun ve her zamanki gibi programlayarak yıkayın. Güneş kremi lekelerini bu şekilde kıyafetlerinizden tamamen çıkarabilirsiniz.

Ayakkabı cilası olarak karbonat

Karbonat, özellikle beyaz spor ayakkabılar için gerçek bir mucizedir. Beyaz spor ayakkabılar ilk giydiğiniz anda kirlenmeye başlar. Ancak bir çay kaşığı karbonatı bir çay kaşığı bulaşık deterjanı veya çamaşır deterjanıyla karıştırırsanız etkili bir karışım elde edersiniz. Bunu diş fırçasıyla dairesel hareketlerle ayakkabılarınıza uygulayın. Etkisini göstermesini bekleyin ve ardından nemli bir bezle silin.

Çamaşır makinesinde karbonat

Karbonat, özellikle temizlik bezleri ve havlular için ekstra bir tazelik ve temizlik yardımcısı olabilir. Hoş olmayan kokuları gidermek için, her yıkamada deterjan bölmesine bir veya iki yemek kaşığı karbonat eklemeniz yeterli olacaktır.

Kötü kokular için karbonat

Karbonatı ayakkabılarınızdaki kötü koku gidermek için de kullanabilirsiniz. Akşamdan ayakkabıların içine karbonat tozu serperseniz, kötü kokuları giderecektir. Sabah kokuların kaybolduğunu göreceksiniz.

Karbonat kullanırken nelere dikkat etmelisiniz?

Hayattaki her şeyde olduğu gibi karbonatın fazlası da zararlı olabilir. Aniden çok fazla miktarda karbonat tüketirseniz sindirim sorunları yaşayabilirsiniz. Kabartma tozunu güzellik veya moda desteği olarak kullanan sağlıklı kişilerin endişelenmesine gerek yoktur ve çok sayıda faydadan da yararlanabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.