KARDEMİR Genel Müdürü Yılmaz:

KARDEMİR Genel Müdürü Yılmaz:
"Türkiye'nin çelik tüketiminde düşme yok. Yani Türkiye büyümeye devam ediyor"

KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, "Türkiye'nin çelik tüketiminde düşme yok. Yani Türkiye büyümeye devam ediyor." dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonunun (TGF) "51. Başkanlar Konseyi Toplantısı" kapsamında Karabük'e gelen cemiyet başkanları, KARDEMİR'i gezdi.

KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezinde konuklarına fabrika hakkında bilgi veren Yılmaz, dünyada ham çelik üretim kapasitesinin 2,4 milyar ton olduğunu söyledi.

Dünyanın bu rakama son 15 yılda ulaştığını anlatan Yılmaz, "Bir ülkede veya dünyada çelik tüketimi artıyorsa o zaman dünyada büyüme var, o ülkede büyüme var, ekonomik gelişme var demektir. Dünyaya artık biz, Çin ve kalanlar gibi bakıyoruz. Geçtiğimiz yıl ne kadar çelik üretildi dünyada? 1 milyar 650 milyon ton. Yarısını Çin üretmiş. Demek ki dünya çelik üretimin yarısını Çin yapıyor. Çin 15 yıl önce 130 milyon ton olan kapasitesini 800 milyon tonlara çıkarttı." diye konuştu.

Yılmaz, dünya çelik tüketiminin ise geçen yıl itibariyle 1,5 milyar ton olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin çelik üretiminde ve tüketiminde özellikle son 10 yıldaki sıçrama çok önemli. Geçtiğimiz yıl bütün dünyada çelik sektörü sıkıntı yaşadı. Eskiden çelik devi olan İngiltere'de çok önemli bir çelik şirketi kapandı, bir başkası da 15 bin çalışanıyla çözüm arıyor. Önemli bir sektörden bahsediyoruz, olmazsa olmaz bir sektör. Ülkenin büyümesi için olmazsa olmaz, sahip çıkılması gereken, mutlaka milli olması gereken bir sektör. Türkiye'nin çelik tüketiminde düşme yok. Yani Türkiye büyümeye devam ediyor. Ne kadar çok çelik tüketimi o kadar büyüme, doğru büyüme."

Yılmaz konuşmasının ardından, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca'ya plaket verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.