Kardeşler Patlamadan Sonra İlk Kez Buluştu

Kardeşler Patlamadan Sonra İlk Kez  Buluştu
Gaziantep'te 55 kişinin yaşamını yitirdiği kına gecesi sırasında düzenlenen terör saldırısında annelerini kaybeden ve kendileri de yaralanan 5 ve 9 yaşlarındaki iki kız kardeş, patlamanın ardından ilk defa hastane odasında bir araya geldi

Gaziantep'te 55 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında yaralanan küçük kız kardeşler, günler sonra ilk kez hastane odasında buluştu.

Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nde geçen hafta düzenlenen kına gecesindeki terör saldırısında yaralanan 5 yaşındaki Aycan Yağız, patlamanın ardından kaldırıldığı özel hastaneden, 9 yaşındaki ablası Gülcan'ın tedavi gördüğü Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Ayağına şarapnel parçası isabet ettiği için yürüyemeyen Gülcan, yakınlarının kucağında küçük kardeşi Aycan'ın kaldığı odaya getirildi.

Ölen annesinin tülbentini koklayarak uyuyabilen Esma bebeğin ablaları olan Gülcan ve Aycan kardeşler, bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Kardeşlerin birbirlerine sarılarak hasret gidermesine şahit olan yakınları göz yaşlarını tutamadı.

Aycan'ı sık sık öperek hasret gideren Gülcan Yağız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bomba patladığından beri kardeşini ilk defa gördüğünü söyledi.

Kardeşiyle en çok evcilik oynadıklarını anlatan Gülcan, kardeşini çok özlediğini ifade etti. Küçük kız, göz yaşlarına boğulan yakınlarını da sakinleştirmeye çalıştı.

Kendisini ziyarete gelenlerin hediye ettiği oyuncak bebekleri ablasına gösteren Aycan, büyüklerinden ablası için odaya bir yatak konulmasını istedi.

Küçük Aycan, akrabasının "Ablanı ne kadar özledin?" sorusu üzerine ellerini iki yana açarak yaşadığı hasretin büyüklüğünü anlattı.

Ablası Gülcan'ın "Burada kalayım mı?" diye sorması üzerine Aycan, "Yatağını bu odaya getirsinler" diye cevap verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.