Karkamış sınırındaki tanklar Suriye'ye girdi

Karkamış sınırındaki tanklar Suriye'ye girdi
Karkamış sınırında konuşlu bazı tankların ve iş makinalarının sınırı geçerek Suriye tarafına gittiği görüldü..

Fırat Kalkanı operasyonunun ikinci gününde Gaziantep'in Karkamışsınırında konuşlu 10 tankve iş makinelerinin sınırı geçerek Suriyetarafına gittiği görüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün sabaha karşı Suriye’de başlattığı ’Fırat Kalkanı’ harekatı ikinci günde de devam ederken, bu sabah Cerablus bölgesine tank sevkiyatı yapıldı.

IŞİD’in elinde bulunan Cerablus’a dün sabaha karşı topçu atışı ve hava bombardımanı ile başlayan ’Fırat Kalkanı’ harekatında, öğleye doğru da sınırı geçen tank birliklerinin korumasında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri kente girmiş ve akşam saatlerinde kentin tüm kontrolünü ele geçirmişti.

Cerablus ve çevresinde harekat devam ederken, Karkamış’ta konuşlu birliklerden busabah saat 09.30’da, 10 tank daha sınırı geçerek Suriye topraklarında ilerledi. Tanklarla birlikte iş makinelerinin de Cerablus yönüne ilerlediği görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.