Karkamış'tan 100 Suriyeli Daha Cerablus'a Döndü

Karkamış'tan 100 Suriyeli Daha Cerablus'a Döndü
Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki yaklaşık 100 kişilik Suriyeli grup, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenen Cerablus'a gitti

GAZİANTEP (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekatın 16. gününde, Türkiye'de barınan Suriyelilerin Cerablus'a dönüşü sürüyor.

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, ülkelerine geri dönmek için Gaziantep Valiliğine müracaat etti. Alınan izinlerin ardından aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 100 kişi, Karkamış Gümrük Kapısı'na geldi.

Yanlarındaki eşya ve bavullarıyla gelen gruptakiler, Karkamış Spor Salonu'nda kayıt işlemlerinin ardından güvenlik kontrolünden geçirilip Cerablus'a gönderildi.

Bursa'dan geldiler
Muhammed Silo, 1 yıldan fazladır Türkiye'de bulunduğunu belirterek, savaştan kaçarak Bursa'ya yerleştiğini söyledi.

Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde yevmiye karşılığı çalışarak çocuklarına baktığını anlatan Silo, "Suriye'den ayrılırken çok terör vardı. Uçaklar bir yerden vuruyor, teröristler bir yerden. Biz de canımızı kurtarmak için Türkiye'ye gelmiştik." dedi.

Cerablus'un huzura kavuşmasıyla Bursa'dan ayrılıp Cerablus'a gitme kararı aldığını ifade eden Silo, "Şükür memlekete huzur geliyor. Vatan hasretine dayanamadım. Bayram da geliyor. O yüzden evimize gidelim istedik." diye konuştu.

Oğlunu merak ediyor
Zeliha Veys de 1 seneden fazladır memleketten uzak olduklarını ve evlerinin halini merak ettiğini vurguladı.

4 oğlu olduğunu anlatan Veys, şunları kaydetti:

"Oğullarımdan biri Suriye'de kalmıştı. Onu da 5-6 ay önce DAEŞ mensupları akşam evine gelip yüzünü ve ellerini bağlayarak alıp götürmüşler. O günden beri de haber alamadım. Ne durumda olduğunu bilemiyorum. İnşallah gidince onu da bulurum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.