Karşıyaka 1. Lig'e mağlubiyetle veda etti

Karşıyaka 1. Lig'e mağlubiyetle veda etti
Gelecek sezon Spor Toto 2. Lig'de mücadele edecek Karşıyaka, 33 sezon mücadele ettiği PTT 1. Lig'de en kötü performansını sergiledi

İZMİR (AA) - Gelecek sezon Spor Toto 2. Lig'de mücadele edecek Karşıyaka, 1. Lig'deki son maçında Altınordu'ya 3-1 yenilirken, ligdeki en kötü performansını ortaya koydu.

Sezon başında Süper Lig hedefiyle başladığı ligde aldığı kötü sonuçları engelleyemeyen Karşıyaka, 5 teknik direktör ve 2 farklı yönetim kurulu tarafından yönetildiği sezonda küme düşme acısı yaşadı.

İlk olarak geçen yılı Kayserispor'u Süper Lig'e taşıyan Cüneyt Dumlupınar'la çalışan yeşil-kırmızılı ekipte daha sonra sırasıyla Kemal Özdeş, Hüseyin Hamamcı, geçen sezon Antalyaspor'u Süper Lig'e çıkaran Yusuf Şimşek ve Soner Tolungüç görev aldı.

Sezona Ali Erten'in başkanlığındaki yönetim kuruluyla başlayan Karşıyaka, devre arasındaki olağanüstü kongrede Fatih Diniz ve ekibine şans verdi.

34 haftalık maratonda 46 oyuncuya şans veren Karşıyaka, ligde en fazla futbolcu oynatan ekip oldu.

- PTT 1. Lig'deki en kötü performansı

Sezonu 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 19 yenilgiyle tamamlayan yeşil-kırmızılı ekip 27 puan topladı. Rakip filelere 33 gol gönderen Karşıyaka kalesinde 53 gol gördü.

PTT 1. Lig'de 33. sezonunu geride bırakan Karşıyaka bu yıl yüzde 17,65 galibiyet oranıyla mücadele etti. Yeşil-kırmızılı ekip şimdiye kadarki en kötü performansını yüzde 25 galibiyet oranıyla tamamladığı 1965-1966 sezonunda göstermişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.